Zasilacz ATX

Problemy z realizacją projektów prezentowanych na blogu.
ODPOWIEDZ
patryk3369
Młodszy majsterkowicz
Posty: 7
Rejestracja: 14 paź 2014, 12:28

Zasilacz ATX

Post autor: patryk3369 » 14 paź 2014, 12:34

Witam wszystkich,
Ostatnio zrobiłem zasilacz laboratoryjny z zasilacza Atx, wszystko ładnie pięknie ale po podłączeniu np. silniczka pod 12V, zasilacz się wyłącza. Jedynie co działa to diody, lub 30 cm pasek ledowy. Tutaj moje pytanie dlaczego jest taka słaba moc tego zasilacza, a może to jakieś zabezpieczenie?

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


panjanusz
Młodszy majsterkowicz
Posty: 2
Rejestracja: 14 paź 2014, 13:04
Kontakt:

Re: Zasilacz ATX

Post autor: panjanusz » 14 paź 2014, 13:05

Wygląda mi na zabezpieczenie ale mogę się mylić
patryk3369
Młodszy majsterkowicz
Posty: 7
Rejestracja: 14 paź 2014, 12:28

Re: Zasilacz ATX

Post autor: patryk3369 » 14 paź 2014, 13:23

Już wszystko jasne chodziło o brązowy przewód którego nie podłączyłem do 3,3V ;-D
majestro
Młodszy majsterkowicz
Posty: 1
Rejestracja: 15 paź 2014, 13:30
Kontakt:

Re: Zasilacz ATX

Post autor: majestro » 15 paź 2014, 13:33

hah, zazwyczaj człowiek zapomina o takich prostych rzeczach :D
aloperos
Młodszy majsterkowicz
Posty: 1
Rejestracja: 17 paź 2014, 09:59
Kontakt:

Re: Zasilacz ATX

Post autor: aloperos » 17 paź 2014, 10:01

możesz pdoesłać fotę tego zasilacza ?
patryk3369
Młodszy majsterkowicz
Posty: 7
Rejestracja: 14 paź 2014, 12:28

Re: Zasilacz ATX

Post autor: patryk3369 » 20 paź 2014, 16:13

Przesyłam zdjęcia, sorki że tak ale inaczej nie mogę.

plus.google[TUTAJ WPISZ KROPKĘ]com/u/0/106897069836567381478/posts/ZufuXF6jLyH?pid=6072281421502619394&oid=106897069836567381478

plus.google[TATAJ WPISZ KROPKĘ]com/u/0/106897069836567381478/posts/ZufuXF6jLyH?pid=6072281480372789906&oid=106897069836567381478
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: