Ładowarka na 2 usb - przerywanie
-
- Młodszy majsterkowicz
Ładowarka na 2 usb - przerywanie
Witajcie. Mam pewien problem z ładowarka OMEGA na 2 porty usb i podczas ładowania telefonu wyłącza się i po ok. 2 min znów się włącza na chwile. Z tyłu ładowarki pisze, że na wejściu jest 110-220v. Obecnie w gniazdkach jest 230v. Rozebrałem ją i ujrzałem, że chyba brakuje jednego elementu, zaznaczone na zdj.
Moje pytania:
-Czy napięcie jest przyczyną tego, że ładowarka przerywa?
-Co to za brakujący element? Czy to też może być przyczyną?
Moje pytania:
-Czy napięcie jest przyczyną tego, że ładowarka przerywa?
-Co to za brakujący element? Czy to też może być przyczyną?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Re: Ładowarka na 2 usb - przerywanie
A ładowarkę kupiłeś nowa czy używana?
Czasami fabrycznie "brakuje elementów" bo sa np rożne wersje bogatsze i mniej.
Jak ja rozbierałem swoja wieze która miałem od nowości to polowa płytki drukowanej była pusta albo miała porobione zworki.
Czasami fabrycznie "brakuje elementów" bo sa np rożne wersje bogatsze i mniej.
Jak ja rozbierałem swoja wieze która miałem od nowości to polowa płytki drukowanej była pusta albo miała porobione zworki.
Napięcie jest ok. Ewidentnie widać ze już ktoś naprawiał ta płytke, (krzywo wlutowane elementy, nasmarkane cyną) Jaki element tam był to nie wiem, nie widać oznaczenia, poszukaj schematu.
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ostatnio zmieniony 19 lis 2014, 17:02 przez Peszel, łącznie zmieniany 1 raz.
szczerość to nie chamstwo
Bez przesady Większość elementów jest wlutowana prosto odpowiednia ilość cyny. A ja właśnie uważam, że amator mógł to tak polutować, brak doświadczenia, lutownica transformatorowa i wielkie gluty cyny.
Oj bys sie zdziwił jak wyglądają niektore sprzęty w środku produkowane przez wiodących producentów.
Musisz znalezc schemat tej ładowarki i poprostu sprawdzic jaki element tam powinnien siedziec.
Musisz znalezc schemat tej ładowarki i poprostu sprawdzic jaki element tam powinnien siedziec.
Nie jeden sprzęt naprawiałem wiem jak wyglądają nie które płytki, ale nie spotkałem się jeszcze żeby tak nawalone cyny było zdarzało się ze cyny było za mało elementy krzywo przylutowane ale nie aż takie smarki nie mieszczące się w polach lutowniczych.
Rozumiem.. tutaj akurat tez jestem za tym ze ktos cos majstrował bo połowa płytki jest jakby fabryczna a druga połowa jakby lutowana w piwnicy.
Mi to wygląda na zworkę z goldpinów.
Wysłane z Xpirii Je Tapetą 4.
Wysłane z Xpirii Je Tapetą 4.