Stacja lutownicza
Stacja lutownicza
Drodzy majsterkowicze,
W związku z tym, że moja stara lutownica umarła śmiercią naturalną :P Potrzebuje nowej stacji lutowniczej. Chciałbym, żeby była tam lutownica grotowa + hot air z racji tego, ze zajmuje się hobbystycznie naprawą telefonów i innej elektroniki.
Co myślicie o takiej stacji:
http://allegro.pl/stacja-lutownicza-wep ... 40028.html
Macie może jakieś inne propozycje? Chciałbym nie wydać zbyt dużo pieniędzy, ale też nie chcę sprzętu, który podziała tydzień ;)
Z góry dziękuję za pomoc;)
W związku z tym, że moja stara lutownica umarła śmiercią naturalną :P Potrzebuje nowej stacji lutowniczej. Chciałbym, żeby była tam lutownica grotowa + hot air z racji tego, ze zajmuje się hobbystycznie naprawą telefonów i innej elektroniki.
Co myślicie o takiej stacji:
http://allegro.pl/stacja-lutownicza-wep ... 40028.html
Macie może jakieś inne propozycje? Chciałbym nie wydać zbyt dużo pieniędzy, ale też nie chcę sprzętu, który podziała tydzień ;)
Z góry dziękuję za pomoc;)
Re: Stacja lutownicza
Odświeżam :)
Zobacz na elektrodzie... Tam pisali, że WEP to podróbki podróbek.
Jak już to podobny Zhaoxin : http://allegro.pl/stacja-lutownicza-zha ... 22743.html
WEP to faktycznie podróbki podróbek. Zhaoxin to raczej tylko podróbka :)
Ja bym w życiu nie wydał 180zł na kombajn lutowniczy...
WEP to faktycznie podróbki podróbek. Zhaoxin to raczej tylko podróbka :)
Ja bym w życiu nie wydał 180zł na kombajn lutowniczy...
Dziękuję bardzo za pomoc ;)
Czyli myślcie, ze ta stacja z Twojego linku będzie dobra i się sprawdzi? W sumie różnica nie jest aż taka duża także pewnie warto dołożyć jeżeli ma lepiej służyć. Macie może jeszcze jakiś inne propozycje w podobnej cenie?
Czyli myślcie, ze ta stacja z Twojego linku będzie dobra i się sprawdzi? W sumie różnica nie jest aż taka duża także pewnie warto dołożyć jeżeli ma lepiej służyć. Macie może jeszcze jakiś inne propozycje w podobnej cenie?
Przeczytaj dokładnie opis tej aukcji Z Zhaoxinem. Tam sprzedawca wyjaśnia różnicę między Zhaoxinem, a Yihua. Jeśli chodzi o takie urządzenie, w takiej cenie to nic innego mi do głowy nie przychodzi...
Dziękuje za pomoc. Kupiłem lutownicę, którą mi doradziłeś. Mam nadzieję, że będzie się dobrze sprawowała :)
Stacji lutowniczej bym badziewnej nie kupił ale póki co w ogóle nie czuje musu posiadania stacji. Mam lutownice 60W za 15zł i jestem w pełni szczęśliwy. Do smd kupiłem drugą za 12zł. A kupowanie jakichś cudów PACE czy nawet Wellera powyżej 1k dla osób początkujących lub zajmujących się elektroniką hobbystycznie(nawet jak ktoś ma sporo hajcu) jest niepoważne.
szczerość to nie chamstwo
Markowe stacje mogą sobie kupować na zachodzie bo tam to kwestia 90 dolców. U nas pozostaje sprowadzenie. Faktycznie kupowanie stacji za tysiaka dla początkującego to gruba przesada.
o chopy nie wysilajcie sie, widzicie ze przyszla linka wrzucic :)