Stacja meteo z dostępem do wykresów poprzez httpd

Chciałbyś coś zrobić, ale nie wiesz jak? Pytaj śmiało.
ODPOWIEDZ
JohnyNine
Młodszy majsterkowicz
Posty: 3
Rejestracja: 15 lis 2012, 20:10

Stacja meteo z dostępem do wykresów poprzez httpd

Post autor: JohnyNine » 8 kwie 2013, 09:14

Witajcie. Kilka lat temu trafiłem na stronę pewnego projektu stacji meteo do pomiaru temperatury z dostępem poprzez httpd do wykresów temperatury itp. Czy ktoś z was wie co to lub jak wykonać?

Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


Awatar użytkownika
Maxik
Starszy majsterkowicz
Posty: 405
Rejestracja: 6 lip 2012, 18:27
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Stacja meteo z dostępem do wykresów poprzez httpd

Post autor: Maxik » 8 kwie 2013, 15:23

Awatar użytkownika
jacek
Młodszy majsterkowicz
Posty: 47
Rejestracja: 28 mar 2013, 22:17
Kontakt:

Re: Stacja meteo z dostępem do wykresów poprzez httpd

Post autor: jacek » 26 kwie 2013, 10:11

Ja coś takiego właśnie sobie buduję. Zakres ma by nieco większy/inny niż ten z artykułu powyżej.
Jak skończę to tu opiszę. To co już zrobiłem (działa w 100% tylko jeszcze na płytce prototypowej) możesz śledzić tutaj http://arduinoj.blogspot.com.
pozdrawiam
Jacek
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: