Sterowanie wzmacniaczem

ODPOWIEDZ
Joob
Młodszy majsterkowicz
Posty: 2
Rejestracja: 25 kwie 2018, 22:57

Sterowanie wzmacniaczem

Post autor: Joob » 25 kwie 2018, 23:05

Cześć mam takie pytanie =
pisze ponieważ ,nie znam się wcale na programowaniu ale przejrzałem już kilka artykułów na tema adurino i doszedłem do wniosku ze dam rade sobie z tym .
Lecz po prostu , czy jest to wykonalne w tym konkretnym przypadku ,aby nie tracić czasu
Kupiłem na allegro płyty główne wzmacniacza auna av2-cd508 (załączam zdjęcia ich )
Sa one w 100 % sprawne tylko jak widać brakuje w nich panelu sterującego
i tak, zapytam czy jest to możliwe aby za pomocą andurino zastąpić je i sterować wzmacniaczem
Chętnie przyjmę każde wskazówki jak się zabrać za to

Docelowo chciałbym za pomocą Orange pi zero , korzystać z radia internetowego

dziękuje za odpowiedź i pomoc
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


Awatar użytkownika
Wachacz Kalafonii
Młodszy majsterkowicz
Posty: 33
Rejestracja: 5 mar 2018, 04:49

Re: Sterowanie wzmacniaczem

Post autor: Wachacz Kalafonii » 25 kwie 2018, 23:19

Witaj.
Jako amator elektronik mogę doradzić tyle, że bez schematu będzie ciężko rozwiązać Twój trudny do realizacji pomysł. Jest to wykonalne, jednak na słabym poziomie obycia z elektroniką może być ciężko, tak samo ciężko zabrać się za coś, do czego nie mamy noty katalogowej, chyba że uda Ci się zdobyć takową (potrzebne wyprowadzenia sygnałów itp.) wtedy może będzie to realne do zrobienia.
Choć powiem szczerze, że jakiś dobry przedwzmacniacz zrobić i bezpośrednio na końcówkę się podłączyć, jednak pominiesz cały fabryczny przedwzmacniacz, który może jest dobrej jakości. Stracisz też możliwość przełączania pomiędzy wejściami...

Zacznij od poszukania dobrych schematów do tych płyt pcb.

Pozdrawiam i zapraszam na mój kanał na yt "Wąchacz Kalafonii"
Joob
Młodszy majsterkowicz
Posty: 2
Rejestracja: 25 kwie 2018, 22:57

Re:Sterowanie wzmacniaczem

Post autor: Joob » 25 kwie 2018, 23:53

ah chyba szkoda zachodu na to ,
już szukałem schematu
i nie ca ciekawie to wygląda
jakieś dziwne strony z l inkami odsyłającymi i na razie nic.
Jeśli coś znajdę to się odezwę
ok dziękuje i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Wachacz Kalafonii
Młodszy majsterkowicz
Posty: 33
Rejestracja: 5 mar 2018, 04:49

Re: Sterowanie wzmacniaczem

Post autor: Wachacz Kalafonii » 26 kwie 2018, 19:32

Możesz ewentualnie poszukać notki katalogowe z układów scalonych i może uda Ci się jakoś wysterować np. Power volume up, czy tam coś, potem dojdziesz na którą nóżkę przychodzi sygnał np. wejściowy itd.. Jeden problem z głowy bo widzę, że zasilacz impulsowy wbudowany jest w płytę główną
Trzeba pokombinować, nie poddawaj się:).

Tak z ciekawości napisz mi co to za układ ten duży :).

Pozdro:)
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: