Pilot do bramy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mielony
Młodszy majsterkowicz
Posty: 48
Rejestracja: 27 gru 2011, 15:20

Pilot do bramy

Post autor: Mielony » 4 kwie 2012, 17:14

Witam,

otóż posiadam bramę na pilot, miałem do niego dwa piloty, jednak jeden wpadł mi do wiadra z wodą, a drugi już jest na skraju rozpadnięcia się.
Dlatego chciałbym się dowiedzieć, czy dało by się samemu sklonować taki pilot?

Zdjęcie pilota:

Obrazek

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


Awatar użytkownika
nightex
Starszy majsterkowicz
Posty: 445
Rejestracja: 12 lut 2012, 20:38
Lokalizacja: Zabrze

Re: Pilot do bramy

Post autor: nightex » 4 kwie 2012, 17:48

myślę że bez problemu będziesz tylko musiał przelutować emperom. ścieżki są dość grube więc przerysowanie na nową płytkę nie powinno sprawić problemu, rezystory, switche, kondensatory i diody są jak najbardziej do kupienia.


ps. OT: Galaxy S kupiłeś ?? :D
Awatar użytkownika
Mielony
Młodszy majsterkowicz
Posty: 48
Rejestracja: 27 gru 2011, 15:20

Re: Pilot do bramy

Post autor: Mielony » 4 kwie 2012, 18:18

Wybacz, ale mógłbym prosić o definicję słowa "emperom" ;>?

A co do Galaxy S, to nie kupiłem, długa historia.... Ale skąd Ty o tym wiesz?
Awatar użytkownika
nightex
Starszy majsterkowicz
Posty: 445
Rejestracja: 12 lut 2012, 20:38
Lokalizacja: Zabrze

Re: Pilot do bramy

Post autor: nightex » 4 kwie 2012, 18:48

Co do galaxy to była rozmowa na imagehack.us :P sorki że spojrzałem :P
Co do eprom (sorki za pomyłkę w poprzednim poście napisałem tak jak się czyta przypadkiem) to ta czarna kostka z naklejką "15497"
Awatar użytkownika
Mielony
Młodszy majsterkowicz
Posty: 48
Rejestracja: 27 gru 2011, 15:20

Re: Pilot do bramy

Post autor: Mielony » 5 kwie 2012, 11:59

A ja się dziwiłem, że google nie wie co to jest hehe :p....
No dobra, dało by się to sklonować, ale mi chodziło o to aby mieć dwa piloty, a nie z jednego zrobić drugi :) Więc takie coś odpada.

W sieci znalazłem coś takiego:
http://sklep.peiter.pl/pl/p/Pilot-samou ... 10-Mhz/451

Jednak będzie to działać z moim pilotem? Mało satysfakcjonowało by mnie takie rozwiązanie, no ale jak już by nie było wyjścia....
Awatar użytkownika
nightex
Starszy majsterkowicz
Posty: 445
Rejestracja: 12 lut 2012, 20:38
Lokalizacja: Zabrze

Re: Pilot do bramy

Post autor: nightex » 5 kwie 2012, 12:23

możesz skopiować program z kości za pomocą programatora
Awatar użytkownika
Mielony
Młodszy majsterkowicz
Posty: 48
Rejestracja: 27 gru 2011, 15:20

Re: Pilot do bramy

Post autor: Mielony » 5 kwie 2012, 18:01

Trochę poczytałem i widzę, że byłoby z tym dość dużo kombinowania, więc chyba sobie dam spokój na razie, albo kupię ten pilot samouczący
Ale dzięki za pomoc :)
Pozdrawiam
automatykadomu
Młodszy majsterkowicz
Posty: 1
Rejestracja: 24 lut 2013, 20:20

Re: Pilot do bramy

Post autor: automatykadomu » 24 lut 2013, 20:28

Myślę że bez większego problemu sam to zrobisz , podaj tylko jaki masz pilot , ewentualnie zdjęcie
Pozdrawiam
bartek0305
Majsterkowicz
Posty: 137
Rejestracja: 18 mar 2012, 19:54

Re: Pilot do bramy

Post autor: bartek0305 » 24 lut 2013, 22:01

Teraz to raczej średnio bo to było już prawie rok temu ;)
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: