RF 433MHz Atmega

ODPOWIEDZ
maciejk9
Młodszy majsterkowicz
Posty: 10
Rejestracja: 21 mar 2014, 15:15

RF 433MHz Atmega

Post autor: maciejk9 » 3 lip 2014, 14:26

Witam,
czy mógłby mi ktoś podpowiedzieć jak mógłbym zrobić coś podobnego do tego projektu http://majsterkowo.pl/prosty-system-pow ... pocztowej/ na atmega32 lub atmega8 przy użyciu programatora usbasp ??? Czy można jakoś bez większych problemów przerobić ten kod ?
Z góry dziękuję i pozdrawiam.

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


bom109
Majsterkowicz
Posty: 58
Rejestracja: 15 mar 2014, 21:56

Re: RF 433MHz Atmega

Post autor: bom109 » 7 lip 2014, 12:23

Przecież masz tu wszystko opisane... Nie wiem w czym problem?
maciejk9
Młodszy majsterkowicz
Posty: 10
Rejestracja: 21 mar 2014, 15:15

Re: RF 433MHz Atmega

Post autor: maciejk9 » 7 lip 2014, 13:13

Po wklejeniu do eclipse kodu i biblioteki 1wire wyskakują błedy:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
ololuki
Młodszy majsterkowicz
Posty: 16
Rejestracja: 22 kwie 2014, 10:15
Kontakt:

Re: RF 433MHz Atmega

Post autor: ololuki » 7 lip 2014, 19:30

Czyżbyś próbował używać czystego kompilatora GCC do kompilowania programów napisanych na kompilator z Arduino? Spróbuj ten program skompilować tam, gdzie powinien być skompilowany, czyli w Arduino IDE, albo dołączyć jakieś dodatkowe biblioteki od Arduino, w których będą definicje funkcji i makr powodujących powyższe błędy.
maciejk9
Młodszy majsterkowicz
Posty: 10
Rejestracja: 21 mar 2014, 15:15

Re: RF 433MHz Atmega

Post autor: maciejk9 » 7 lip 2014, 20:25

Skąd mogę pobrać takie biblioteki do eclipse ?
bom109
Majsterkowicz
Posty: 58
Rejestracja: 15 mar 2014, 21:56

Re: RF 433MHz Atmega

Post autor: bom109 » 7 lip 2014, 21:18

Najprościej jest użyć po prostu Arduino IDE ściągniesz to z arduino.cc i nie będziesz miał problemów.
maciejk9
Młodszy majsterkowicz
Posty: 10
Rejestracja: 21 mar 2014, 15:15

Re: RF 433MHz Atmega

Post autor: maciejk9 » 8 lip 2014, 14:08

Póki co cały czas działam w eclipse, wolałbym się tego trzymać... co należy zrobić aby ten kod działał w tym kompilatorze ?
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: