wyświetlacz dziala,radio sie nie wlacza

ODPOWIEDZ
Xandir
Młodszy majsterkowicz
Posty: 2
Rejestracja: 22 paź 2014, 18:18

wyświetlacz dziala,radio sie nie wlacza

Post autor: Xandir » 22 paź 2014, 18:24

Witam.Mam taki problem,po podlączeniu radia do zasilania,podświetla sie tylko panel i wyswietla sie tylko zegar.
Zaden z przyciskow nie dziala,nawet pilotem. Radio to veovision wr8b :)
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


kazzik87
Starszy majsterkowicz
Posty: 440
Rejestracja: 14 lip 2014, 21:54
Lokalizacja: Lublin

Re: wyświetlacz dziala,radio sie nie wlacza

Post autor: kazzik87 » 22 paź 2014, 23:23

Schemat podłączenia!
Radio nowe?
Może uszkodzona płytka.
---
Jeżeli pomogłem to kliknij "Pomógł".
Awatar użytkownika
donau
Starszy majsterkowicz
Posty: 466
Rejestracja: 4 gru 2012, 23:20

Re: wyświetlacz dziala,radio sie nie wlacza

Post autor: donau » 23 paź 2014, 00:17

czego sie spodziewałes po chinskim radiu? Pewnie cos uszkodzone.
Xandir
Młodszy majsterkowicz
Posty: 2
Rejestracja: 22 paź 2014, 18:18

Re: wyświetlacz dziala,radio sie nie wlacza

Post autor: Xandir » 23 paź 2014, 10:15

Właściwie o jaki schemat podłączenia chodzi.? Radio jest nowe
Nie sadze ,bardziej stawiam na koncowke mocy,ale nie jestem pewny wiec wole doradzić sie fachowcow ;)

Heh..do prawdy .? powaznie jest cos uszkodzone? jak bym nie wiedzial ;-)
Awatar użytkownika
v-cu
Starszy majsterkowicz
Posty: 290
Rejestracja: 30 gru 2012, 23:00
Lokalizacja: Woźniki

Re: Odp: wyświetlacz dziala,radio sie nie wlacza

Post autor: v-cu » 24 paź 2014, 08:00

O ja właśnie mam kabelek bodajże o nazwie antena-in i zastanawiałem się do czego on jest. A to do zasilania anteny :D Mam tam podłączyć 12V i będę miał lepszy zasięg?
Awatar użytkownika
v-cu
Starszy majsterkowicz
Posty: 290
Rejestracja: 30 gru 2012, 23:00
Lokalizacja: Woźniki

Re: Odp: wyświetlacz dziala,radio sie nie wlacza

Post autor: v-cu » 25 paź 2014, 18:59

Radio mam strasznie stare, chyba rok poniżej 2000. I mam je w piwnicy. Odbiera mi ledwo rmf fm jako chyba jedyną stacje. Antenę zrobiłem sobie z druta ~5m.
Zasilam z atx.
Dzisiaj spróbowałem podpiąć ten kabelek( nazywa się power antena, jest żółty) pod 12V i nic to nie daje.. dalej szumi jak szumiało..
Awatar użytkownika
v-cu
Starszy majsterkowicz
Posty: 290
Rejestracja: 30 gru 2012, 23:00
Lokalizacja: Woźniki

Re: Odp: wyświetlacz dziala,radio sie nie wlacza

Post autor: v-cu » 25 paź 2014, 23:47

Przepraszam.. pytam o porade.
Awatar użytkownika
v-cu
Starszy majsterkowicz
Posty: 290
Rejestracja: 30 gru 2012, 23:00
Lokalizacja: Woźniki

Re: Odp: wyświetlacz dziala,radio sie nie wlacza

Post autor: v-cu » 26 paź 2014, 11:44

Ok, dzięki za odpowiedź. Nie mam okien i nie mam możliwości wyprowadzenia anteny na zewnątrz.
kazzik87
Starszy majsterkowicz
Posty: 440
Rejestracja: 14 lip 2014, 21:54
Lokalizacja: Lublin

Re: wyświetlacz dziala,radio sie nie wlacza

Post autor: kazzik87 » 26 paź 2014, 12:55

Antena nie musi być na zewnątrz :-)
---
Jeżeli pomogłem to kliknij "Pomógł".
Awatar użytkownika
cube
Złota rączka
Posty: 834
Rejestracja: 2 gru 2012, 17:02

Re: wyświetlacz dziala,radio sie nie wlacza

Post autor: cube » 27 paź 2014, 11:41

Zrób sobie sam antenę, tylko zrób dipol a nie KDWPO*
http://www.audiostereo.pl/z-czego-i-jak ... _9658.html

*Kawał Druta Wywalony Przez Okno
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: