Sterownik bramy

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Mielony
Młodszy majsterkowicz
Posty: 48
Rejestracja: 27 gru 2011, 15:20

Sterownik bramy

Post autor: Mielony » 22 lut 2016, 16:24

Witam,

niestety szlag trafił najprawdopodobniej mój sterownik z bramy przesuwnej. Z silnikiem wszystko 100% ok (24V).
Tak wygląda sterownik: https://www.dropbox.com/s/1o0j5vovl69kz ... 6.jpg?dl=0

I teraz pytanie, czy taki sterownik podejdzie pod niego?
http://allegro.pl/zdalne-sterowanie-bra ... 37696.html

Jeśli tak to trochę się gubię jak to podłączyć. Mechanizm posiada dwie krańcówki (Jeden jest wciśnięty gdy brama zamknięta i odwrotnie, gdy brama otwarta wciska drugą krańcówkę).

Proszę o pomoc.
Pozdrawiam

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


Ds3s
Majsterkowicz
Posty: 78
Rejestracja: 13 sty 2016, 13:12

Re: Sterownik bramy

Post autor: Ds3s » 17 mar 2016, 20:49

Jeśli nie zależy ci na sterowaniu radiowym, to można do takiej bramy zrobić w sumie proste sterowanie na dwóch stycznikach/przekaźnikach.
iborkim
Młodszy majsterkowicz
Posty: 4
Rejestracja: 26 maja 2014, 19:46

Re: Sterownik bramy

Post autor: iborkim » 19 mar 2016, 00:41

Mielony pisze:Witam,

niestety szlag trafił najprawdopodobniej mój sterownik z bramy przesuwnej. Z silnikiem wszystko 100% ok (24V).
Tak wygląda sterownik: https://www.dropbox.com/s/1o0j5vovl69kz ... 6.jpg?dl=0

I teraz pytanie, czy taki sterownik podejdzie pod niego?
http://allegro.pl/zdalne-sterowanie-bra ... 37696.html
tojest tylko ,,proteza", a nie sterownik



Wysłane z mojego SM-T800 przy użyciu Tapatalka
rumunn95
Majsterkowicz
Posty: 174
Rejestracja: 12 mar 2015, 18:32

Re: Sterownik bramy

Post autor: rumunn95 » 19 mar 2016, 20:59

Dobrym tanim sterownikiem jest http://www.elmes.pl/?p=produkty&act=prodpok&prod=35 uzywam osobiscie wersji 12v , w sumie dziala kilka napedow z tym sterownikiem sprawuje sie swietnie ma dobry zasieg jak i funkcje

Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Gogus
Młodszy majsterkowicz
Posty: 1
Rejestracja: 28 lip 2017, 17:35

Re: Sterownik bramy

Post autor: Gogus » 28 lip 2017, 17:41

Chyba wszystko zalezy od tego jakiej marki wybierzesz napęd i jakiej firmy masz brame. na takich rzeczach nie ma sensu oszczedzać bo jak cos się popsuje to wyjdą Ci dodatkowe koszty.

Spam.
Ostatnio zmieniony 28 lip 2017, 23:07 przez MrLewerence, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Spam, blokada stała.
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: