Zamiana potencjometra na "normalny"

ODPOWIEDZ
Zielony_Jak_Kieubasa_Z_Biedry
Młodszy majsterkowicz
Posty: 5
Rejestracja: 15 sie 2017, 11:43

Zamiana potencjometra na "normalny"

Post autor: Zielony_Jak_Kieubasa_Z_Biedry » 22 sie 2017, 20:52

Witam posiadam taki moduł: Obrazek
Chciałbym zamienić ten potencjometr (w103) Na pełnowymiarowy potencjometr wieloobrotowy.
Dało by się zrobić coś takiego? Jeżeli tak to prosiłbym o link/ nazwę potencjometra, ilość ohm'ów :)
Pozdrawiam Paweł.

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


Awatar użytkownika
Slawek
Starszy majsterkowicz
Posty: 448
Rejestracja: 29 mar 2015, 15:05

Re: Zamiana potencjometra na "normalny"

Post autor: Slawek » 23 sie 2017, 06:38

To jest potencjometr wieloobrotowy 10K ohm, mozesz go zamienić np. na taki http://multisort.pl/product/Potencjomet ... gKZxPD_BwE

Pozdr
Zielony_Jak_Kieubasa_Z_Biedry
Młodszy majsterkowicz
Posty: 5
Rejestracja: 15 sie 2017, 11:43

Re: Zamiana potencjometra na "normalny"

Post autor: Zielony_Jak_Kieubasa_Z_Biedry » 23 sie 2017, 13:14

Slawek pisze:To jest potencjometr wieloobrotowy 10K ohm, mozesz go zamienić np. na taki http://multisort.pl/product/Potencjomet ... gKZxPD_BwE

Pozdr
Dziękuję za szybką odpowiedź, a musi być precyzyjny czy taki np: http://allegro.pl/potencjometr-wieloobr ... 58444.html Też się nada?
I jak jest z przelutowywaniem tych pinów?
Pozdrawiam Paweł.
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: