Compaq PDP-117P- jak uruchomić ?

ODPOWIEDZ
Android
Młodszy majsterkowicz
Posty: 5
Rejestracja: 31 mar 2013, 20:41

Compaq PDP-117P- jak uruchomić ?

Post autor: Android » 31 mar 2013, 20:45

siema. mam zasilacz Compaq PDP-117P i chciałbym zrobić z niego zaliacz warsztarowy ale nie umiem go uruchomić pomocy!!

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


Awatar użytkownika
donau
Starszy majsterkowicz
Posty: 466
Rejestracja: 4 gru 2012, 23:20

Re: Compaq PDP-117P- jak uruchomić ?

Post autor: donau » 31 mar 2013, 22:45

zewrzyj zielony z dowolnym czarnym.
Android
Młodszy majsterkowicz
Posty: 5
Rejestracja: 31 mar 2013, 20:41

Re: Compaq PDP-117P- jak uruchomić ?

Post autor: Android » 1 kwie 2013, 08:32

próbowałem nie działa:-(
Awatar użytkownika
Tomasz.B
Starszy majsterkowicz
Posty: 344
Rejestracja: 28 kwie 2012, 14:43
Lokalizacja: Grabowo Kościerkie

Re: Compaq PDP-117P- jak uruchomić ?

Post autor: Tomasz.B » 1 kwie 2013, 21:22

Google nie gryzie. Najpierw szukaj a potem pytaj.
https://www.google.pl/search?q=Compaq+P ... hannel=rcs
Mała podpowiedź trzeci wynik od góry. Znajdziesz ładną rozpiskę wtyczki.
Kiedy wszystko inne zawiedzie, przeczytaj instrukcję :)
Android
Młodszy majsterkowicz
Posty: 5
Rejestracja: 31 mar 2013, 20:41

Re: Compaq PDP-117P- jak uruchomić ?

Post autor: Android » 1 kwie 2013, 21:33

a co trzeba zrobic bo nie rozumem
Awatar użytkownika
Tomasz.B
Starszy majsterkowicz
Posty: 344
Rejestracja: 28 kwie 2012, 14:43
Lokalizacja: Grabowo Kościerkie

Re: Compaq PDP-117P- jak uruchomić ?

Post autor: Tomasz.B » 1 kwie 2013, 21:58

Obrazek

Raz to PISOWNIA!!!
Dwa PS-ON/POWER ON do masy
Kiedy wszystko inne zawiedzie, przeczytaj instrukcję :)
Sarkazm
Majsterkowicz
Posty: 233
Rejestracja: 6 paź 2012, 19:18
Lokalizacja: Augustów

Re: Compaq PDP-117P- jak uruchomić ?

Post autor: Sarkazm » 1 kwie 2013, 21:59

No to łopatologicznie. Zwierasz pin odpowiedzialny za start (w tym wypadku biały - masz jak byk w rozpisce od Tomasza) z masą (czarny).Niektóre zasilacze nie startują bez obciążenia. Jakby po zwarciu nie zaskoczył to podłącz jakiś stary dysk/napęd i spróbuj raz jeszcze. I na przyszłość szukaj.

EDIT - widzę, że zostałem uprzedzony:)

Aczkolwiek gif adekwatny :D
|PhenomII X4 945|GA-MA69VM-S2|DDR2(2x2GB)|HD5770 1GB GDDR5|SSD840Pro|Logitech G15|A4Tech Bloody Gun3|BENQ GW2250HM|
Awatar użytkownika
donau
Starszy majsterkowicz
Posty: 466
Rejestracja: 4 gru 2012, 23:20

Re: Compaq PDP-117P- jak uruchomić ?

Post autor: donau » 2 kwie 2013, 17:23

Nawet double facepalm:D
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: