jaki stabilizator

ODPOWIEDZ
tomek45b
Majsterkowicz
Posty: 50
Rejestracja: 18 lut 2012, 20:22

jaki stabilizator

Post autor: tomek45b » 28 mar 2012, 18:29

Chciałem zrobić przenośną ładowarkę do telefonu na baterie 9v. Dlatego poszukuje stabilizatora o parametrach 5v i 700ma. Czy ktoś z was wie jaki stabilizator ma takie parametry
.

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


Awatar użytkownika
nightex
Starszy majsterkowicz
Posty: 445
Rejestracja: 12 lut 2012, 20:38
Lokalizacja: Zabrze

Re: jaki stabilizator

Post autor: nightex » 28 mar 2012, 19:34

LM1117 ma 800mA,
LT1129CT-5 ma 700mA

*edit
teraz sprawdziłem na farnell.com ten stabilizator, musisz uważać bo LT1129CT-5 to nieregulowany 5V ale sam LT1129CT jest już regulowany od 3,8V do 30V
uosiu
Młodszy majsterkowicz
Posty: 40
Rejestracja: 14 lis 2011, 21:45
Kontakt:

Re: jaki stabilizator

Post autor: uosiu » 28 mar 2012, 21:13

78T05. Koniecznie T, jest do 1A. I duuuży radiator
Awatar użytkownika
nightex
Starszy majsterkowicz
Posty: 445
Rejestracja: 12 lut 2012, 20:38
Lokalizacja: Zabrze

Re: jaki stabilizator

Post autor: nightex » 28 mar 2012, 21:39

78T05? nie do 3A?? bo przy 3A to fakt duży radiatorek :) ale przy 700-800mA czy ja wiem czy konieczny by był
tomek45b
Majsterkowicz
Posty: 50
Rejestracja: 18 lut 2012, 20:22

Re: jaki stabilizator

Post autor: tomek45b » 29 mar 2012, 15:45

LT1129CT-5 mógł by być ale szukam czegoś tańszego
Awatar użytkownika
nightex
Starszy majsterkowicz
Posty: 445
Rejestracja: 12 lut 2012, 20:38
Lokalizacja: Zabrze

Re: jaki stabilizator

Post autor: nightex » 29 mar 2012, 18:43

a nie możesz zamontować 800ma?
tomek45b
Majsterkowicz
Posty: 50
Rejestracja: 18 lut 2012, 20:22

Re: jaki stabilizator

Post autor: tomek45b » 30 mar 2012, 20:59

nie wiem czy to nie zaszkodzi telefonowi na ładowarce jest 700ma , ale pewnie będę musiał spróbować 800ma
Awatar użytkownika
Łukasz
Administrator
Posty: 667
Rejestracja: 12 lis 2011, 09:42
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontakt:

Re: jaki stabilizator

Post autor: Łukasz » 30 mar 2012, 21:01

To jest tylko maksymalny prąd, jaki może dać ten stabilizator :) Większy będzie się po prostu mniej grzał. Jak by Cię fantazja poniosła, to możesz wziąć i stabilizator 5A :) Telefon zawsze weźmie tylko tyle, ile potrzebuje.
Awatar użytkownika
nightex
Starszy majsterkowicz
Posty: 445
Rejestracja: 12 lut 2012, 20:38
Lokalizacja: Zabrze

Re: jaki stabilizator

Post autor: nightex » 30 mar 2012, 21:20

i radiator w plecaku :D
tomek45b
Majsterkowicz
Posty: 50
Rejestracja: 18 lut 2012, 20:22

Re: jaki stabilizator

Post autor: tomek45b » 31 mar 2012, 12:39

jak wcześniej podłączałem tako ładowarkę http://allegro.pl/przenosna-awaryjna-la ... 25563.html to po kilku minutach na telefonie pokazywało mi się że ładowarka nie właściwie podłączona
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: