Klaskacz. Problem.

Problemy z realizacją projektów prezentowanych na blogu.
ODPOWIEDZ
bastian009
Młodszy majsterkowicz
Posty: 3
Rejestracja: 21 wrz 2013, 08:29

Klaskacz. Problem.

Post autor: bastian009 » 21 wrz 2013, 09:34

Witam.

Zmontowałem całego KIT-a, takiego jak w poradniku. Wszystko odpowiednio (tak mi się wydaje) polutowałem. Układ zasilam ładowarką z telefonu (4,9V). Wszystko fajnie działa, reaguje na klaśnięcie, kolor diody się zmienia. Problem pojawia się kiedy do OUT podłączam jedną żyłę przedłużacza. Dioda nadal reaguje itd., ale przedłużacz nie przewodzi prądu. W czym może być problem. Pomóżcie. :)

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


Awatar użytkownika
djbuh
Majsterkowicz
Posty: 232
Rejestracja: 9 gru 2012, 19:45
Lokalizacja: Bytom
Kontakt:

Re: Klaskacz. Problem.

Post autor: djbuh » 21 wrz 2013, 15:54

Czy po klaśnięciu przekaźnik przełącza się (powinno być słychać coś w rodzaju cyknięcia)?
juniorK23
Majsterkowicz
Posty: 145
Rejestracja: 2 lis 2012, 20:41
Lokalizacja: Rzeszów/Frankfurt

Re: Klaskacz. Problem.

Post autor: juniorK23 » 21 wrz 2013, 18:46

Zbyt niskie napięcie zasilające to po pierwsze.
bastian009
Młodszy majsterkowicz
Posty: 3
Rejestracja: 21 wrz 2013, 08:29

Re: Klaskacz. Problem.

Post autor: bastian009 » 22 wrz 2013, 05:00

Cykniecie jest. O jakim napieciu mowa, zeby pociagnelo 230V ?.
juniorK23
Majsterkowicz
Posty: 145
Rejestracja: 2 lis 2012, 20:41
Lokalizacja: Rzeszów/Frankfurt

Re: Klaskacz. Problem.

Post autor: juniorK23 » 22 wrz 2013, 12:57

Jak jest cyknięcie i przekaźnik działa to musi być napięcie na wyjściu, wstaw zdjęcia twojej płytki. Chodzilo mi o zasilanie układu, zasilasz układ zbyt niskim napięciem, napięcie powinno być w granicach 7-15 V. Masz miernik?
pentos
Majsterkowicz
Posty: 119
Rejestracja: 2 sty 2013, 21:35

Re: Klaskacz. Problem.

Post autor: pentos » 22 wrz 2013, 16:33

bastian009 pisze: Problem pojawia się kiedy do OUT podłączam jedną żyłę przedłużacza. Dioda nadal reaguje itd., ale przedłużacz nie przewodzi prądu.
Ja nie rozumiem tego, który to kit dokładnie?
bastian009
Młodszy majsterkowicz
Posty: 3
Rejestracja: 21 wrz 2013, 08:29

Re: Klaskacz. Problem.

Post autor: bastian009 » 23 wrz 2013, 17:34

Zwiększyłem napięcie i wszystko działa jak powinno. Dzięki wielkie. :)
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: