Lampka zapalana przez internet

Problemy z realizacją projektów prezentowanych na blogu.
ODPOWIEDZ
pierep94
Młodszy majsterkowicz
Posty: 3
Rejestracja: 14 lut 2014, 23:43

Lampka zapalana przez internet

Post autor: pierep94 » 26 lut 2014, 20:47

Witam,
Po zmontowaniu ukladu wedlug schematu pierwszego, jeszcze z ARDUINO, wszystko dziala. Jednak po wyciagnieciu ATmegi (wiem, wiem, powinnam ja zaprogramowac, ale chwilowo nie mam innych atmeg a projekt chcialabym juz zamknac i zaizolowac) i podlaczeniu do schematu drugiego nie wczytuje sie strona a multimetr nie reaguje na nic. Co robie nie tak?

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


lukasz
Majsterkowicz
Posty: 59
Rejestracja: 21 sty 2014, 21:02

Re: Lampka zapalana przez internet

Post autor: lukasz » 26 lut 2014, 22:44

Kwarc podłączony ? Wszystko podłączone jak być powinno ?
pierep94
Młodszy majsterkowicz
Posty: 3
Rejestracja: 14 lut 2014, 23:43

Re: Lampka zapalana przez internet

Post autor: pierep94 » 27 lut 2014, 23:39

Wszystko podłączone według schematu drugiego, zasilam starym, zepsutym Arduino. Ale co z kwarcem? Wiem, że ATmega ma wewnętrzny, ale zupełnie nie wiem co z nim zrobić :)
paweo
Majsterkowicz
Posty: 97
Rejestracja: 1 paź 2013, 16:58

Re: Lampka zapalana przez internet

Post autor: paweo » 27 lut 2014, 23:45

A na czym uszkodzenie to polega?
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: