Zapis danych w Arduino?

Masz problem z Arduino? Tutaj możesz szukać pomocy.
ODPOWIEDZ
dawidos726
Młodszy majsterkowicz
Posty: 3
Rejestracja: 12 cze 2015, 11:48

Zapis danych w Arduino?

Post autor: dawidos726 » 24 cze 2015, 13:43

Cześć. Jest możliwośc zapisu danych w arduino? Przykladowo chcę zapisac obroty silnika i potem to odczytywać.

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


Awatar użytkownika
Nefarious19
Starszy majsterkowicz
Posty: 373
Rejestracja: 4 cze 2014, 23:04

Re: Zapis danych w Arduino?

Post autor: Nefarious19 » 24 cze 2015, 15:35

tak, do pamięci eeprom np.
dawidos726
Młodszy majsterkowicz
Posty: 3
Rejestracja: 12 cze 2015, 11:48

Re: Zapis danych w Arduino?

Post autor: dawidos726 » 24 cze 2015, 20:04

No i tak myslałem, a jest jakiś schemat tego mniej wiecej? Bo tam chyba też baterie trzeba podpiąć nie?
Artur997
Majsterkowicz
Posty: 101
Rejestracja: 23 paź 2013, 20:22

Re: Zapis danych w Arduino?

Post autor: Artur997 » 24 cze 2015, 21:04

Zależy ile tych danych potrzebujesz zapisać. Jak ok 2k, to zmieści się w EPROM Arduino. Jak więcej, to musisz dołączyć zewnętrzną pamięć - ale to już znajdziesz w internecie, jak nie to pisz.
Ew możesz zapisywać na kartę SD, we wysyłać na zewnątrz po serialu, BT itp.
dawidos726
Młodszy majsterkowicz
Posty: 3
Rejestracja: 12 cze 2015, 11:48

Re: Zapis danych w Arduino?

Post autor: dawidos726 » 25 cze 2015, 07:18

2 tysiące danych, znaków linijek? :P Raczej kilka danych, jakieś ustawianie prędkosci silników, posuwy temperatura itp. Nie bedzie tego dużo, jakiś schemat posiadasz?
Awatar użytkownika
Nefarious19
Starszy majsterkowicz
Posty: 373
Rejestracja: 4 cze 2014, 23:04

Re: Zapis danych w Arduino?

Post autor: Nefarious19 » 25 cze 2015, 23:02

Nie wiem jaki Ty schemat chesz? Może napisz do Atmela żeby Ci udostępnili schemat wewnętrzny mikrokontrolera? Nie wiem czy wiesz ale mówimy o procesorach avr które siędzą w Arduino i tak się składa ze posiadają one pamięć EEPROM.
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: