Witam, przepraszam za formatke ale jestem na telefonie.
http://pastebin.com/DY53NTLF
Ledpiny sa to przekaźniki podłączone do paska Led rgb tak aby co sekundę podczas odliczania kolor się zmieniał. Chciałbym żeby po rozpoczęciu odliczania ostatniej minuty tempo zmiany przekaźników roslo. Nie mogę użyć delayow żeby nie wpłynąć na odliczanie. Jak mogę osiągnąć taki efekt?
Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
ASG bomba pytania o kod
-
- Młodszy majsterkowicz
Re: ASG bomba pytania o kod
Na przerwaniach sprawdz...
-
- Młodszy majsterkowicz
Nie rozumiem odpowiedzi
Poszukaj przykładu bilinka bez delay.
Tu wszyscy przerwania polecają a one raczej nie powinny być używane za często bo wtedy arduino nie nalicza millis() ( tak przynajmniej mój kulawy angielski tak to zrozumiał.
Jak będziesz juz rozumiał binka bez delay ro zrobisz zmiany migania za pomocą jakiej tam zmiennej którą określa funkcja map.
Tu wszyscy przerwania polecają a one raczej nie powinny być używane za często bo wtedy arduino nie nalicza millis() ( tak przynajmniej mój kulawy angielski tak to zrozumiał.
Jak będziesz juz rozumiał binka bez delay ro zrobisz zmiany migania za pomocą jakiej tam zmiennej którą określa funkcja map.
Wasze odpowiedzi są nie na temat, bo program już jest i użyte jest millis() w miejscu, w którym Jabbadabbadahat chce, żeby zmodyfikować program. Tylko by trzeba było chwilę przeznaczyć, żeby zrozumieć kod.