rozdzielanie sygnału tv

Nie wiesz, jak działa jakieś urządzenie? Pytaj śmiało!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Peszel
Starszy majsterkowicz
Posty: 321
Rejestracja: 11 wrz 2012, 15:11
Lokalizacja: offline

rozdzielanie sygnału tv

Post autor: Peszel » 27 cze 2014, 16:13

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Ostatnio zmieniony 19 lis 2014, 16:38 przez Peszel, łącznie zmieniany 1 raz.
szczerość to nie chamstwo

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


Awatar użytkownika
cube
Złota rączka
Posty: 834
Rejestracja: 2 gru 2012, 17:02

Re: rozdzielanie sygnału tv

Post autor: cube » 27 cze 2014, 23:11

Bardzo możliwe że w instalacji był już jakiś centralny wzmacniacz. Moim zdaniem nie ma co liczyć na łut szczęścia i od razu przewidzieć wzmacniacz.
http://www.dipol.com.pl/wzmacniacze_tv_ ... _bib62.htm
turbo2
Młodszy majsterkowicz
Posty: 3
Rejestracja: 9 lip 2014, 09:51
Kontakt:

Re: rozdzielanie sygnału tv

Post autor: turbo2 » 9 lip 2014, 09:57

bez wzmacniacza ani rusz
Awatar użytkownika
Tomasz.B
Starszy majsterkowicz
Posty: 344
Rejestracja: 28 kwie 2012, 14:43
Lokalizacja: Grabowo Kościerkie

Re: rozdzielanie sygnału tv

Post autor: Tomasz.B » 10 lip 2014, 15:56

Najlepiej najpierw sprawdź jak dokładnie jest zrobiona obecna instalacja a potem w domu na spokojnie się tym zajmij.
Dużo informacji znajdziesz na dipol.com.pl (opisy, przykłady zastosowań, schematy)
Jakbyś czegoś nie był pewien to pytaj (ale staraj się dokładnie opisywać).

edit.
ups. chyba już nie aktualny temat
Kiedy wszystko inne zawiedzie, przeczytaj instrukcję :)
Awatar użytkownika
Peszel
Starszy majsterkowicz
Posty: 321
Rejestracja: 11 wrz 2012, 15:11
Lokalizacja: offline

Re: rozdzielanie sygnału tv

Post autor: Peszel » 10 lip 2014, 19:09

Instalacji łatwo nie ogarnę. Wpiąłem jakiś wzmacniacz z leroya(pewnie analogiczny do tej klasy cenowej (60-80zł) w dipol) i lipa.
szczerość to nie chamstwo
Awatar użytkownika
Tomasz.B
Starszy majsterkowicz
Posty: 344
Rejestracja: 28 kwie 2012, 14:43
Lokalizacja: Grabowo Kościerkie

Re: rozdzielanie sygnału tv

Post autor: Tomasz.B » 10 lip 2014, 19:31

Napisz wszystko co wiesz.
Jaki sygnał? DVB-T / DVB-T + SAT
Nie do końca rozumiem twój opis.

Dla telewizji naziemnej są gniazda końcowe (montowane na końcu nitki) i przelotowe (mają wejście i wyjście na koncentryk).
Na każdym gnieździe mamy spadek sygnału.

Instalację w których mamy SAT wygląda to trochę inaczej ale tutaj chyba mamy tylko DVB-T tak ?
No chyba że kablówka ale wtedy musiałbym się doinformować jak to w takim przypadku wygląda.

Jak nie zabraknie czasu to może coś wymyślimy.
Kiedy wszystko inne zawiedzie, przeczytaj instrukcję :)
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: