Monitor SyncMaster 740n plus

Masz jakiś problem ze swoim sprzętem? Tutaj możesz szukać pomocy.
ODPOWIEDZ
Domion
Młodszy majsterkowicz
Posty: 2
Rejestracja: 28 wrz 2013, 11:33

Monitor SyncMaster 740n plus

Post autor: Domion » 28 wrz 2013, 11:41

Monitor podłączam jako drugi do mojego kompa, dziś on się nie włączał (migała tylko dioda zasilania, tak jak w stanie stan-by) a komp na przzemian go wykrywał i tracił. Z początku pomyslałem że może coś jest z kablem, ale wszędzie był dokręcony. Od sąsiada pożyczyłem drugi monitor który działał bez zarzutu (na moim kablu). Wynika z tego, że mojemu monitorowi się coś stało. Czy przyczyną może być awaria kondensatorów w sekcji zasilania, o czym kiedyś było na blogu?

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


Awatar użytkownika
cube
Złota rączka
Posty: 834
Rejestracja: 2 gru 2012, 17:02

Re: Monitor SyncMaster 740n plus

Post autor: cube » 28 wrz 2013, 12:08

Oczywiście. Mam 95% pewności że to właśnie kondensatory umarły, bo objaw dokładnie jak u mnie.
Domion
Młodszy majsterkowicz
Posty: 2
Rejestracja: 28 wrz 2013, 11:33

Re: Monitor SyncMaster 740n plus

Post autor: Domion » 28 wrz 2013, 12:15

Sporo mogą chcieć za ich wymianę w serwisie? jakoś nie czyje się na siłach by zrobić to samemu.
Awatar użytkownika
Maxik
Starszy majsterkowicz
Posty: 405
Rejestracja: 6 lip 2012, 18:27
Lokalizacja: Gdańsk
Kontakt:

Re: Monitor SyncMaster 740n plus

Post autor: Maxik » 28 wrz 2013, 12:37

Przy okazji zapytam. Ostatnio padł jeden z monitorów w domu(LG Flatron 19"), objaw następujący: po włączeniu działa kilkanaście sekund, wyświetla obraz, ale po tym czasie wyłącza się całkowicie, dioda nie świeci, nie reaguje na przycisk. Po odłączeniu i odczekaniu jakiegoś czasu znów daje się włączyć na te kilkanaście sekund. To też kondensatory?
Awatar użytkownika
donau
Starszy majsterkowicz
Posty: 466
Rejestracja: 4 gru 2012, 23:20

Re: Monitor SyncMaster 740n plus

Post autor: donau » 28 wrz 2013, 15:26

Maxik miałem to samo to wymienili mi przetwornice.
Awatar użytkownika
Tomasz.B
Starszy majsterkowicz
Posty: 344
Rejestracja: 28 kwie 2012, 14:43
Lokalizacja: Grabowo Kościerkie

Re: Monitor SyncMaster 740n plus

Post autor: Tomasz.B » 28 wrz 2013, 17:20

Ja bym się nawet nie zastanawiał tylko łapał za śrubokręt i rozkręcił a potem się zastanawiał :D
Ewentualnie google i trochę poszperać może ktoś miał taki przypadek.
Kiedy wszystko inne zawiedzie, przeczytaj instrukcję :)
Awatar użytkownika
donau
Starszy majsterkowicz
Posty: 466
Rejestracja: 4 gru 2012, 23:20

Re: Monitor SyncMaster 740n plus

Post autor: donau » 28 wrz 2013, 18:42

Ja nie rozkrecałem bo miałem gwarancje, jak juz jej nie masz to smiało rozkrecaj:P
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: