Laptop nie daje oznak życia.
Laptop nie daje oznak życia.
Witam !
Otóż dziś rozkręcałem swojego lapka ( Acer E1- 572G ) Chciałem wpiąć matryce do końca ponieważ troszeczkę się obluzowała. Ok wpiłem wł lapka ( nadal był rozkręcony i chodził ) następnie wyjąłem kabel matrycy z gniazda na płycie głównej . laptop nie reaguje wgl nic nie słychać nie migają się kontrolki. Zasilacz zimny gdy się go ładuje. Bateria dobrze wpięta , próbowałem bez baterii i nic. Dziękuje za odp. Jestem tutaj nowy.
Otóż dziś rozkręcałem swojego lapka ( Acer E1- 572G ) Chciałem wpiąć matryce do końca ponieważ troszeczkę się obluzowała. Ok wpiłem wł lapka ( nadal był rozkręcony i chodził ) następnie wyjąłem kabel matrycy z gniazda na płycie głównej . laptop nie reaguje wgl nic nie słychać nie migają się kontrolki. Zasilacz zimny gdy się go ładuje. Bateria dobrze wpięta , próbowałem bez baterii i nic. Dziękuje za odp. Jestem tutaj nowy.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2014, 23:18 przez Ziomal222, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Laptop nie daje oznak życia.
Pytanie 1. Naprawiłem 3 laptopy ( jeden kolegi jeden ciotki jeden ojca)
Pytanie 2. Tak zawsze robiłem
Pytanie 3. Chciałem spr czy bateria nie jest zepsuta
Pytanie 4. Tak
Pytanie 5. Nwm
Pytanie 6. Windows 8
Pytanie 2. Tak zawsze robiłem
Pytanie 3. Chciałem spr czy bateria nie jest zepsuta
Pytanie 4. Tak
Pytanie 5. Nwm
Pytanie 6. Windows 8
Popraw kolego opis problemu bo to na pewno nie po polsku jest.
Fajnie by było gdyby kolega zrobił kilka zdjęć, np.: wejście zasilacza, laptop od spodu (oczywiście po rozkręceniu), jakieś zbliżenia żeby można było cokolwiek zobaczyć.
Domyślam się że chodzi koledze o gniazdo w laptopie. Mogło dojść do zwarcia (może spaliła się dioda zabezpieczająca - oby). Jeżeli laptop był rozkręcony (nie wiem jak wygląda Twój laptop po rozkręceniu) to być może jakiś element (np. mała śrubka) zwarł układ i coś się spaliło.Ziomal222 pisze:następnie gdy działał wyjąłem przewód z gniazda
Fajnie by było gdyby kolega zrobił kilka zdjęć, np.: wejście zasilacza, laptop od spodu (oczywiście po rozkręceniu), jakieś zbliżenia żeby można było cokolwiek zobaczyć.
---
Jeżeli pomogłem to kliknij "Pomógł".
Jeżeli pomogłem to kliknij "Pomógł".
Dlatego zadałem pytanie nr 4.
Sprawdzałem wszystko ok. Laptop nie daje oznak życia wgl.Można pomylić śruby i wkręcić w płytę, ścieżki, elementy elektroniczne na płycie. Jeśli chodzi o naprawę laptopów przyklejam taśmą każdą śrubę po odkręceniu blisko miejsca w którym była. Przytrzaśnięty mógł zostać przewód od zasilania ekranu.
da się to jakoś naprawić ?
niestety goła płyta również nie daje oznak życia...
Sprawdź zasilacz czy nie padł w międzyczasie.
przed naprawą bateria była naładowana na 100 % więc po włożeniu baterii powinno śmigać
jutro zabieram ładowarkę do szkoły i tam spr amperomierzem .
Czyli mamy rozumieć że rozebranego lapka masz w szkole?Ziomal222 pisze:jutro zabieram ładowarkę do szkoły i tam spr amperomierzem .
Jasne, tylko co zmierzy amperomierzem na samej ładowarce? Potrzeba amperomierz + zasilacz + martwa płyta.MrLewerence pisze:Ja podejrzewam, że mierniki są w szkole ;)pentos pisze:...
Czyli mamy rozumieć że rozebranego lapka masz w szkole?
W mojej szkole jest profil elektryk więc co to za problem , we środy są kółka , zabiorę laptopa i ładowarkę sprawdzę czy wszystko jest ok z ładowarką
Dziękuje za odp. zdecydowałem że oddam laptop do serwisu.
Jeszcze raz dzięki MrLewerence.
Na pewno wezmę te rady pod uwagę.
Temat close
Jeszcze raz dzięki MrLewerence.
Na pewno wezmę te rady pod uwagę.
Temat close
-
- Młodszy majsterkowicz
Co dolegało dokładnie laptopowi i ile zapłacieś za naprawę bo mam chyba podobny problem ;/ ?