Last Chaos Błąd

Nie działa Ci jakiś program, lub masz problemy z systemem? Pytaj śmiało!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
szczuka
Majsterkowicz
Posty: 104
Rejestracja: 25 lut 2012, 18:05
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Last Chaos Błąd

Post autor: szczuka » 14 maja 2012, 21:40

Witam mam problem mianowicie chodzi o to że przy włączaniu Last Chaos (LC) wyskakuje błąd. Dokładnie w miejscu kiedy ładują się pliki Models. Logowanie, wybór servera i wybór postaci przebiega pomyślnie lecz w następnym kroku ładują się pliki. Błąd informuje o tym, że nie ma pliku lecz ten plik jest bo sprawdzałem i nawet wrzucałem inny i dalej nie działa. Poniżej dołączam screena z błędem. http://imageshack.us/photo/my-images/28 ... ej2pa.png/

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


bartek0305
Majsterkowicz
Posty: 137
Rejestracja: 18 mar 2012, 19:54

Re: Last Chaos Błąd

Post autor: bartek0305 » 14 maja 2012, 23:29

Może brak uprawnień do pliku? Albo jest tylko do odczytu a gra potrzebuje coś z nim zrobić?
Awatar użytkownika
szczuka
Majsterkowicz
Posty: 104
Rejestracja: 25 lut 2012, 18:05
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Last Chaos Błąd

Post autor: szczuka » 15 maja 2012, 07:17

Nic nie pisze o uprawnieniach a po za tym jestem zalogowany na koncie administratora więc odpada. A co miałeś na myśli pisząc że gra potrzebuje coś z nim zrobić???
ShFil
Młodszy majsterkowicz
Posty: 4
Rejestracja: 2 maja 2012, 19:06

Re: Last Chaos Błąd

Post autor: ShFil » 15 maja 2012, 12:51

Spróbuj przenieść grę do folderu user (jakim jesteś,na dysku C), gra będzie miała pełne uprawnienia. Kiedyś, jak grałem, jak korzystałem z visty albo 7 często miałem problem z uprawnieniami. To najczęściej rozwiązywało problem(Często komunikaty nic nie mówiły o braku uprawnień), spróbuj.
Awatar użytkownika
Łukasz
Administrator
Posty: 667
Rejestracja: 12 lis 2011, 09:42
Lokalizacja: Zielona Góra
Kontakt:

Re: Last Chaos Błąd

Post autor: Łukasz » 15 maja 2012, 13:04

Albo po prostu kliknij prawym przyciskiem szczura i spróbuj "Uruchomić jako administrator".
Awatar użytkownika
szczuka
Majsterkowicz
Posty: 104
Rejestracja: 25 lut 2012, 18:05
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Last Chaos Błąd

Post autor: szczuka » 15 maja 2012, 14:24

Łukasz pisze:Albo po prostu kliknij prawym przyciskiem szczura i spróbuj "Uruchomić jako administrator".
Nic nie pomogło
ShFil pisze:Spróbuj przenieść grę do folderu user (jakim jesteś,na dysku C), gra będzie miała pełne uprawnienia. Kiedyś, jak grałem, jak korzystałem z visty albo 7 często miałem problem z uprawnieniami. To najczęściej rozwiązywało problem(Często komunikaty nic nie mówiły o braku uprawnień), spróbuj.
Obecnie gra jest zainstalowana domyślnie w c:/program files więc nie wiem czy jest sens przenoszenia tego do ''users''


Aha byłbym zapomniał dodam że jakieś tydzień temu na Windows XP Professional SP3 też był ten sam błąd

Najlepiej jak by ktoś mi powiedział gdzie zapisało się update z tej gry to bym zainstalował jeszcze raz i wrzucił update. Ktoś się pewnie zaraz zapyta czemu nie mogę ściągnąć drugi raz update. Chodzi o to że mam (niestety) Iplus co wiąże się z tym limit 4 Gb miesięcznie więc nie mogę ściągnąć drugi raz. Tylko w nocy mogę ściągać. Ale do 24 nie będe czekał bo jutro do szkoły;p
Ostatnio zmieniony 15 maja 2012, 14:50 przez szczuka, łącznie zmieniany 1 raz.
bartek0305
Majsterkowicz
Posty: 137
Rejestracja: 18 mar 2012, 19:54

Re: Last Chaos Błąd

Post autor: bartek0305 » 15 maja 2012, 14:48

Mówiąc "gra potrzebuje coś z nim zrobić" miałem na myśli że może próbuje coś do niego zapisać i napotyka problem, jeśli np plik jest tylko do odczytu. Sprawdź w właściwościach pliku ;)
Awatar użytkownika
szczuka
Majsterkowicz
Posty: 104
Rejestracja: 25 lut 2012, 18:05
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Last Chaos Błąd

Post autor: szczuka » 15 maja 2012, 14:51

Sprawdziłem i opcja ''tylko do odczytu'' jest odznaczona czyli to odpada
Awatar użytkownika
szczuka
Majsterkowicz
Posty: 104
Rejestracja: 25 lut 2012, 18:05
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Last Chaos Błąd

Post autor: szczuka » 16 maja 2012, 15:30

Ma ktoś jeszcze jakieś pomysły????;p;d
Awatar użytkownika
adaam07
Młodszy majsterkowicz
Posty: 35
Rejestracja: 28 mar 2012, 20:30
Lokalizacja: Białystok

Re: Last Chaos Błąd

Post autor: adaam07 » 16 maja 2012, 16:50

Ta gra jest płatna, darmowa czy piracka ? Bo jeżeli piracka to powinieneś spróbować z inna wersją.

Możesz spróbować ją przeinstalować (jeżeli tego nie robiłeś).
Awatar użytkownika
szczuka
Majsterkowicz
Posty: 104
Rejestracja: 25 lut 2012, 18:05
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Last Chaos Błąd

Post autor: szczuka » 17 maja 2012, 15:06

Ta gra jest darmowa. Można ją sciągnąć z oficjalnej strony Last chaos http://lastchaos.gamigo.com/pl/

Przeinstalowywałem już kilka razy ale nic to nie dało. Nie wiem co mam z tym zrobić. Najlepsze że nie wiem co może być przyczyną tego ;p;d
Awatar użytkownika
szczuka
Majsterkowicz
Posty: 104
Rejestracja: 25 lut 2012, 18:05
Lokalizacja: Bielsko-Biała

Re: Last Chaos Błąd

Post autor: szczuka » 21 cze 2012, 15:36

Problem został rozwiązany. Wystarczyło ściągnąć jeszcze raz grę .Widocznie ten plik był uszkodzony.
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: