Połączenie lokalnie

Nie działa Ci jakiś program, lub masz problemy z systemem? Pytaj śmiało!
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 21 mar 2014, 22:25

Zmieniło się tylko to że już nie pojawiają się już te napisy na czarnym tle. Cały czas się restartuje.

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


Awatar użytkownika
donau
Starszy majsterkowicz
Posty: 466
Rejestracja: 4 gru 2012, 23:20

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: donau » 21 mar 2014, 22:27

W ktorym momencie dokladnie sie restartuje? Podczas uruchomiania komputera wciskaj ciagle F8 a potem z listy wybierz TRyb awaryjny
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 21 mar 2014, 22:31

Pojawia się Microsoft Windows XP ładuje się i gdy tylko zniknie pojawia się brak sygnału. Gdy wciskałam F8 pojawia się tylko do wyboru CDROM lub HDD
Awatar użytkownika
donau
Starszy majsterkowicz
Posty: 466
Rejestracja: 4 gru 2012, 23:20

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: donau » 21 mar 2014, 22:33

Wciskaj F8 dopiero jak minie ekran wybierania funkcji biosu bo pewnie masz na f8 wybor bootowania.

edit. z jakiego jestes miasta?
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 21 mar 2014, 22:39

Wybrałam tryb awaryjny ale cały czas robi to samo znaczy restartuje :/

Bytów, Pomorze
Awatar użytkownika
donau
Starszy majsterkowicz
Posty: 466
Rejestracja: 4 gru 2012, 23:20

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: donau » 21 mar 2014, 22:42

Powiem ci ze ciezko tak przez forum.. ustaw tryb emulacji na Ahci
przełącz w biosie tryb pracy kontrolera dysków na tryb IDE/ATA.
Ostatnio zmieniony 21 mar 2014, 22:45 przez donau, łącznie zmieniany 1 raz.
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 21 mar 2014, 22:44

emulacji na Ahci?

Domyślam się że ciężko ... :/ Zwłaszcza jak ma się tak mało pojętego ucznia :D
Awatar użytkownika
donau
Starszy majsterkowicz
Posty: 466
Rejestracja: 4 gru 2012, 23:20

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: donau » 21 mar 2014, 22:47

W zakladkach biosu:D Znajdziesz napewno
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 21 mar 2014, 22:52

W zakładce Main jest coś typu " Primaty IDE Master" i niżej " Primary IDE Slave" tyle znalazłam ;)
Awatar użytkownika
donau
Starszy majsterkowicz
Posty: 466
Rejestracja: 4 gru 2012, 23:20

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: donau » 21 mar 2014, 22:53

nie to nie to.. w zakldace advenced
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 21 mar 2014, 22:58

Takie coś ;)
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
donau
Starszy majsterkowicz
Posty: 466
Rejestracja: 4 gru 2012, 23:20

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: donau » 21 mar 2014, 23:03

a w chipset co masz?
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 21 mar 2014, 23:07

opis : Set Chipset, DRAM and Clock related parameters
I po kliknięciu Advanced Chipset Settings
WARNING: Setting wrong valuses in below sections may cause system to malfunction
-North Bridge Configuration
-South Bridge Configuration
Awatar użytkownika
donau
Starszy majsterkowicz
Posty: 466
Rejestracja: 4 gru 2012, 23:20

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: donau » 21 mar 2014, 23:13

no i szukaj w north i w south musi gdzies to byc:P
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 21 mar 2014, 23:24

w south jest "audio controller" i "Front panel support type"
w north więcej ale nic o "IDE/ATA."
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
donau
Starszy majsterkowicz
Posty: 466
Rejestracja: 4 gru 2012, 23:20

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: donau » 21 mar 2014, 23:29

a co jest? roznie sie to nazywa nie koniecnzie ide ata
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 21 mar 2014, 23:32

to jest "North Bridge Configuration"
Jaką może to mieć inną nazwę ?
Awatar użytkownika
donau
Starszy majsterkowicz
Posty: 466
Rejestracja: 4 gru 2012, 23:20

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: donau » 21 mar 2014, 23:34

np w niektorych plytach Integrated Peripherals

2. Przechodzimy do sekcji On-Chip ATA Devices

3. W pozycji RAID Mode zmianiamy domyślny tryb IDE na AHCI
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 21 mar 2014, 23:52

nie mogę znaleźć sekcji Integrated Peripherals :/
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 22 mar 2014, 00:11

MrLewerence pisze:"Set default setting" w zakładce exit w biosie
Load Setup Defaults ?
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 22 mar 2014, 00:19

co powinno się stać po wybraniu tej opcji ?
Komputer powinien się wyłączyć ?
Awatar użytkownika
donau
Starszy majsterkowicz
Posty: 466
Rejestracja: 4 gru 2012, 23:20

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: donau » 22 mar 2014, 00:27

zapisujesz i powinnien sie zrestartowac
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 22 mar 2014, 00:30

Cały czas to samo, jak by wpadł w trans reset :/
Awatar użytkownika
donau
Starszy majsterkowicz
Posty: 466
Rejestracja: 4 gru 2012, 23:20

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: donau » 22 mar 2014, 00:52

No chyba nie ogarniasz! Po wybraniu load setup defaults i zapisaniu komputer nie uruchamia sie dalej tylko resetuje i od nowa wlacza bios post i boot:)

Mieszasz chłopie a ona zainstalowala sterowniki od chipsetu a ma dysk sata i trzeba ustawic tryb pracy kontrolera.

Miałem to samo w robocie.. ustawione bylo dobrze ale po wyjeciu ramu bios przywrocil sie do domyslnych ustawien i gdy tylko system mial sie ladowac to resetowal sie. Dlatego ze dysk musi pracowac na IDE. Problemy z instalacja xp na dyskach sata sa znane od epoki kamienia lupanego-.-
lukasz
Majsterkowicz
Posty: 59
Rejestracja: 21 sty 2014, 21:02

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: lukasz » 22 mar 2014, 08:21

Nie masz w Bytowie kolegów którzy by to ogarnęli ? Dla wprawnego gościa to może być gidzinka roboty. Sama możesz walczyc jeszcze pare dni z niewiadomym rezultatem
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: