Połączenie lokalnie

Nie działa Ci jakiś program, lub masz problemy z systemem? Pytaj śmiało!
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 22 mar 2014, 10:53

Czyli z tego co piszecie nie powinnam ruszać sprzętu, tylko oddać go w dobre ręce ?
lukasz pisze:Nie masz w Bytowie kolegów którzy by to ogarnęli ? Dla wprawnego gościa to może być gidzinka roboty. Sama możesz walczyc jeszcze pare dni z niewiadomym rezultatem

Na pewno by się ktoś znalazł tylko że postawiłam sobie uruchomienie tego komputera za miejsce honoru.

Mam Windowsa XP Home instalowany z oryginalnej płyty

Nie zdążyłam dużo zainstalować z tej płyty po prostu po jednej czy po dwóch instalacjach się wyłączył i do dziś nic

Komputer został zakupiony od znajomego już dawno (znaczy był używany) ta płyta była w pakiecie i po prostu była. Dopiero w środę ją odkopałam.

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


Awatar użytkownika
donau
Starszy majsterkowicz
Posty: 466
Rejestracja: 4 gru 2012, 23:20

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: donau » 22 mar 2014, 11:03

Tak sie akurat składa ze pracuje w serwisie:)

Najlepiej bedzie jak zrobisz zdjecie płyty dolnej czesci tam gdzie jest model i poporstu sciagniesz sterowniki od strony producenta.
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 22 mar 2014, 11:16

Nie wiem gdzie szukać tego modelu :/

Ten komputer miał oryginalnie zainstalowany Windows 7
Awatar użytkownika
donau
Starszy majsterkowicz
Posty: 466
Rejestracja: 4 gru 2012, 23:20

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: donau » 22 mar 2014, 11:18

MrLewerence pisze:
Nie zdążyłam dużo zainstalować z tej płyty po prostu po jednej czy po dwóch instalacjach się wyłączył i do dziś nic
To znaczy że ten system próbujesz na nowo zainstalować? Czy już był zainstalowany, a porobiły się jakieś problemy?

Skąd te problemy się wzięły? Na pierwszych zdjęciach widać, że ten system jest zainstalowany i działa. Dlaczego próbujesz zmieniać ustawienia w biosie?


donau - ja nie pracuję w serwisie, ja po serwisach poprawiam ;)
Wohoho nie zdazyło sie by ktos po mnie czegos poprawiał. Jak robie to robie tak jak dla siebie.
Nie oddaje nigdy niesprawnego komputera.

Kolezanka postawiła na nowo winde ale nie miała zadnych sterownikow... zainstalowała chipset i sie wysypał wiec pewnie płytka jest zła.

Zdejmij lewy bok komputera i zrob zdjecie tej płyty tak jak pisalismy.
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 22 mar 2014, 11:23

MrLewerence pisze:
Nie zdążyłam dużo zainstalować z tej płyty po prostu po jednej czy po dwóch instalacjach się wyłączył i do dziś nic
To znaczy że ten system próbujesz na nowo zainstalować? Czy już był zainstalowany, a porobiły się jakieś problemy?

Skąd te problemy się wzięły? Na pierwszych zdjęciach widać, że ten system jest zainstalowany i działa. Dlaczego próbujesz zmieniać ustawienia w biosie?


donau - ja nie pracuję w serwisie, ja po serwisach poprawiam ;)
"W poniedziałek podczas korzystania z komputera wyłączyli prąd. Po powrocie zasilania komputer (Windows XP) nie działa poprawnie pojawia się komunikat :
"Przepraszamy, że system Windows nie został pomyślnie uruchomiony. Może być to spowodowane ostatnią zmianą sprzętu lub oprogramowania.
Jeżeli komputer przestał reagować, nieoczekiwanie został uruchomiony ponownie lub włączony automatycznie w celu ochrony plików i folderów wybierz opcję Ostatnia znana dobra konfiguracja, aby przywrócić ostatnie działające ustawienia.
Jeżeli poprzednia próba uruchomienia została przerwana na skutek awarii zasilania lub naciśnięcia przycisku zasilania lub resetowania lub jeżeli nie wiesz co spowodowało problem, wybierz opcję Uruchom system Windows normalnie.
Tryb awaryjny
Tryb awaryjny z obsługą sieci
Tryb awaryjny z wierszem polecenia
Ostatnia znana dobra konfiguracja
Uruchom system Windows normalnie" po wybraniu każdej z opcji pojawia się taki sam 2 komunikat na bluescreenie : "Pojawił się problem i system Windows zostanie zamknięty aby zapobiec uszkodzeniu komputera.
???MOUNTABLE_BOOT_VOLUME
Jeśli widzisz po raz pierwszy ekran błędu STOP, ponownie uruchom komputer. Jeżeli ten ekran pojawi się ponownie
wykonaj następujące kroki:
Upewnij się czy wszelki nowy sprzęt i oprogramowanie są poprawnie zainstalowane
Jeżeli jest to nowa instalacja poproś producęta sprzętu lub oprogramowania o wszelkie aktualizacje dla systemu windows, które mogą być potrzebne.
Jeżeli problem będzie się powtarzał, wyłącz lub usuń wszelki nowo zainstalowany sprzęt i oprogramowanie .
Wyłącz opcje pamięci systemu BIOS, takie jak buforowanie i przesłanianie.
Jeżeli do usunięcia lub wyłączenia składników musisz użyć trybu awaryjnego, ponownie uruchom komputer, naciśnij klawisz F8, aby wyświetlić zaawansowane opcje startowe, a następnie wybierz opcję tryb awaryjny.
Informacje techniczne:
**STOP: 0x000000ED (0x89DD9900, 0xc0000006, 0x00000000, 0x00000000)" "


To był mój pierwszy problem, udało mi się zainstalować Windowsa. Myślałam że już potem będzie z górki jednak okazało się że brak w sieciach "połączenia lokalnego" no i to był mój następny problem zaczęłam szukać po różnych forach w końcu znajomy podpowiedział że sterowniki mam zainstalować no i pojawił się trzeci problem w czasie instalacji komputer się zresetował i od tego momentu się nie chce włączyć cały czas resetuje system :/
Awatar użytkownika
donau
Starszy majsterkowicz
Posty: 466
Rejestracja: 4 gru 2012, 23:20

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: donau » 22 mar 2014, 11:25

Zaintaluj system od nowa. Sformatuj caly dysk.. i jak juz bedzie hulac to musimy miec model płyty zeby bankowo zainstalowac dobre sterowniki.
lukasz
Majsterkowicz
Posty: 59
Rejestracja: 21 sty 2014, 21:02

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: lukasz » 22 mar 2014, 11:25

Teraz się będziecie przepychac kto po kim poprawia. Macicie kobiecie w głowie wiedza która jest jej całkowicie zbedna.
Kolezano, wez upiecz ciaato i sciagnij jakiegoś kumpla który to zrobi, sama będziesz walczyć z tym jeszcze sporo czasu.

No chyba że masz sprawnego kompa z kamerą to jakiegoś serwisanta z forum popros o Skype.

Moja rada, róbmy to na czym sie znamy ;-)
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 22 mar 2014, 11:33

donau pisze:Zaintaluj system od nowa. Sformatuj caly dysk.. i jak juz bedzie hulac to musimy miec model płyty zeby bankowo zainstalowac dobre sterowniki.
Płytkę bd mogła mieć najwyżej w pon. A w niedziele wyjeżdżam w domu bd dopiero w piątek :/
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 22 mar 2014, 13:25

Zdjęłam pokrywę i nie bardzo widać tam model :/
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 22 mar 2014, 13:38

Nie wiem czy to zdj coś da. :/
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 22 mar 2014, 13:47

Ok teraz chyba lepiej ha ha :D
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 22 mar 2014, 14:06

A tego restartowania komputera nie idzie naprawić inaczej niż ponowne instalowanie Win ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 22 mar 2014, 14:23

Czyli powinnam pobrać te sterowniki zgrać na pendrive i gdy ponownie zainstaluje WinXP zainstalować je na komputerze?
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 22 mar 2014, 14:28

komputer restartuje po wyświetleniu planszy z logo systemu Windows
olziizolda
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 19 mar 2014, 16:58

Re: Połączenie lokalnie

Post autor: olziizolda » 22 mar 2014, 14:35

Tak tylko bd mogła się tym zając dopiero w przyszłym tygodniu :/

Więc bardzo dziękuję mam nadzieję, że jak już zainstaluje Win będzie działać ;) Jak na razie czeka mnie kolejny tydzień bez stacjonarnego komputera :/
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: