Problem z polskimi znakami (alt nie ma swojej funkcji)

Nie działa Ci jakiś program, lub masz problemy z systemem? Pytaj śmiało!
ODPOWIEDZ
bpijet
Młodszy majsterkowicz
Posty: 34
Rejestracja: 8 lut 2014, 15:24
Lokalizacja: Gdynia

Problem z polskimi znakami (alt nie ma swojej funkcji)

Post autor: bpijet » 17 cze 2015, 11:11

Otóż mam pewien problem. Język klawiatury jest ustawiony na polski programisty (więc na start, odpowiedzią na pewno nie jest ctrl+shift :D). Problem polega na tym, że oba alty służą tylko do skrótów klawiszowych, ale żaden do polskich znaków. Kombinacja shift+tylda i jakaś litera też działa. Pytanie jak sprawić żeby alt znowu powodował wklejanie polskich znaków.

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


Awatar użytkownika
pd1987
Majsterkowicz
Posty: 181
Rejestracja: 20 kwie 2013, 23:26
Kontakt:

Re: Problem z polskimi znakami (alt nie ma swojej funkcji)

Post autor: pd1987 » 18 cze 2015, 22:43

Trochę mało informacji. Jaki system? Czy sprawdzałeś klawiaturę na innym komputerze i czy na pewno nie jest uszkodzona?
Pierwszy wynik z googla:
http://answers.microsoft.com/pl-pl/wind ... d385dcbb12

albo jakiś inny:
http://pytamy.pl/kat,9,title,jak-napraw ... tanie.html
Jest jeszcze trochę innych.

Wiem, że to niezbyt grzeczne, bo liczysz na pomoc, ale sugeruję na początek przelecieć tematy z wujka googla. Jak to zrobisz, to napisz, które opcje wykluczyłeś - będzie łatwiej pomóc.
Jamal16
Młodszy majsterkowicz
Posty: 43
Rejestracja: 31 sty 2013, 20:48
Lokalizacja: Nowa Sól

Re: Problem z polskimi znakami (alt nie ma swojej funkcji)

Post autor: Jamal16 » 19 cze 2015, 01:05

Odpowiedź bardzo prosta, już spieszę z pomocą ;)
Odinstaluj proszę oprogramowanie Synaptics. W najnowszej wersji sterownika gładzika wyłącza możliwość używania skrótów klawiszowych... Sam już to przerabiałem :)
Pozdrawiam.
bpijet
Młodszy majsterkowicz
Posty: 34
Rejestracja: 8 lut 2014, 15:24
Lokalizacja: Gdynia

Re: Problem z polskimi znakami (alt nie ma swojej funkcji)

Post autor: bpijet » 22 lip 2015, 23:53

Jamal16 pisze:Odpowiedź bardzo prosta, już spieszę z pomocą ;)
Odinstaluj proszę oprogramowanie Synaptics. W najnowszej wersji sterownika gładzika wyłącza możliwość używania skrótów klawiszowych... Sam już to przerabiałem :)
Pozdrawiam.
A ja sobie odpuściłem, bo uznałem, że nikt nie odpisze... :D Bardzo dziękuję za odpowiedź :3
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: