Jak zrobić sprzęt do ćwiczen?
-
- Młodszy majsterkowicz
Jak zrobić sprzęt do ćwiczen?
Witam.Mam w domu miejsce gdzie mogę zrobić sobie małą siłownię już mam zakupione podstawowe przyrządy tylko brakuje mi suwnicy na nogi , suwnicy smitha, bramy i co będzie potrzebne jaki materiał jakieś schematy mnie interesują krótkie filmiki .Posiadam spawarkę transformatorową ,szlifierki małe duże a materiał dopiero kupię .Najpierw chciałbym zrobić suwnicę na nogi bo mnie nie stać na nową jakie profile będą potrzebne i jakieś wymiary mnie by interesowały i najbardziej mnie interesuje mechanizm który pod wpływem wypychania nogami jeździ w górę i w dół.I jak zrobić obciążenia betonowe.Proszę o pomoc wiem że sprzęt jest drogi a mnie nie stać ale chcę zrobić sam taki sprzęt.
Re: Jak zrobić sprzęt do ćwiczen?
Idź do marketu ze sprzętem i obejrzyj sobie, zrób fotki :)
Nie chcę cie martwić, ale dobry, markowy sprzęt wyjdzie cię taniej. Takie są prawa rynku.
ja sam w domu zrobiłem atlas i poszło mi na to 100 zł ale poćwiczyłem trochę i się złamał :D
Pochwal się swoją siłownią. A nie tylko reklamą sklepu
-
- Młodszy majsterkowicz
Wydaje mi się, że istnieją różne tutoriale jak to zrobić, ale wydaje mi się, że lepiej skorzystać z profesjonalnego sprzętu ze sklepu. Na pewno będzie bezpieczniejszy. :)
W sieci jest wiele turoriali.
Jednak na początek propnowałbym kupić gotowe już niedrogie akcesoria które pomoga Ci w wykonywaniu wielu ćwiczeń takie jak
hantle
kettleball
mata
czy ekspandery ( takie gumy daja dobre efekty)
Jednak na początek propnowałbym kupić gotowe już niedrogie akcesoria które pomoga Ci w wykonywaniu wielu ćwiczeń takie jak
hantle
kettleball
mata
czy ekspandery ( takie gumy daja dobre efekty)
-
- Młodszy majsterkowicz
Zdecydowanie lepiej kupić kilka sprzętów jak kolega wyżej pisał niż budować coś średnio bezpiecznego...
Z mojego doświadczenia siłownia w domu się absolutnie nie opłaca:
1/koszty vs tani abonament
2/zajęte miejsce
3/lepsza motywacja, kiedy ćwiczysz z innymi osobami
1/koszty vs tani abonament
2/zajęte miejsce
3/lepsza motywacja, kiedy ćwiczysz z innymi osobami
A wiesz jak zrobić taki orbitrek https://medical4u.eu/sklep/fitness/orbi ... -one-gx50/ ?