Włączanie kompa widelcem :D

Miejsce na luźne rozmowy o majsterkowaniu :)
ODPOWIEDZ
clocker
Majsterkowicz
Posty: 116
Rejestracja: 17 paź 2012, 21:01
Lokalizacja: Mazowieckie
Kontakt:

Włączanie kompa widelcem :D

Post autor: clocker » 5 lis 2012, 20:52

Wy też wpadacie na takie idiotyczne pomysły? Ja zapomniałem już gdzie jest normalny włącznik od kompa :D

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


Awatar użytkownika
d2b
Młodszy majsterkowicz
Posty: 6
Rejestracja: 16 sie 2012, 10:59
Lokalizacja: Rzeszów
Kontakt:

Re: Włączanie kompa widelcem :D

Post autor: d2b » 13 lis 2012, 22:25

Jeszcze widelcem to go nie odpalałem :) Co najwyżej palcem u nogi :P
Awatar użytkownika
nightex
Starszy majsterkowicz
Posty: 445
Rejestracja: 12 lut 2012, 20:38
Lokalizacja: Zabrze

Re: Włączanie kompa widelcem :D

Post autor: nightex » 14 lis 2012, 19:46

tak mi się przypomniało, wymiana karty graficznej na włączonym kompie :D
Obrazek
clocker
Majsterkowicz
Posty: 116
Rejestracja: 17 paź 2012, 21:01
Lokalizacja: Mazowieckie
Kontakt:

Re: Włączanie kompa widelcem :D

Post autor: clocker » 14 lis 2012, 20:34

oooo tego jeszcze nie próbowałem, coś jakiś słaby obraz mam na kompie...
Sarkazm
Majsterkowicz
Posty: 233
Rejestracja: 6 paź 2012, 19:18
Lokalizacja: Augustów

Re: Włączanie kompa widelcem :D

Post autor: Sarkazm » 26 lis 2012, 01:53

Dobre pół roku odpalałem kompa jak złodziej samochód. Kabelkami "na krótko" ;] Dzieciaki sąsiadów rozdupcyły włącznik, a jakoś nie miałem weny, żeby się za niego zabrać ;)
Majsterkowicz01
Młodszy majsterkowicz
Posty: 7
Rejestracja: 3 lut 2014, 14:33
Kontakt:

Re: Włączanie kompa widelcem :D

Post autor: Majsterkowicz01 » 3 lut 2014, 14:58

Ja dalej odpalam z buta! ;]
VOLTROM
Młodszy majsterkowicz
Posty: 6
Rejestracja: 25 maja 2013, 23:12
Lokalizacja: Swarzędz
Kontakt:

Re: Włączanie kompa widelcem :D

Post autor: VOLTROM » 10 lut 2014, 16:57

Z nogi to najlepsza metoda pod warunkiem, że to stacjonarka i stoi na ziemi:)
Awatar użytkownika
cube
Złota rączka
Posty: 834
Rejestracja: 2 gru 2012, 17:02

Re: Włączanie kompa widelcem :D

Post autor: cube » 10 lut 2014, 17:51

Swego czasu miałem płytę główną w której szwankował jeden bank pamięci. Przy mocnym dociśnięciu kostki ramu wszystko łączyło. Więc przeplotłem przez otwory montażowe płyty głównej sznurek, tak aby przechodził nad kośćmi. Po drugiej stronie metalowej płyty montażowej zawiązałem pętelkę. Między metalową płytę a sznurek włożyłem klocki lego, tak, aby naprężyły linkę i docisnęły kostkę ramu. Co jakiś czas dokładałem tylko płaski klocek aby niwelować rozciągnięcie sznurka.
Awatar użytkownika
arco
Młodszy majsterkowicz
Posty: 13
Rejestracja: 9 paź 2014, 08:31

Re: Włączanie kompa widelcem :D

Post autor: arco » 14 paź 2014, 09:12

Hahah widelcem :D no niezły z Ciebie majsterkowicz ;)
Stefankar1000
Majsterkowicz
Posty: 126
Rejestracja: 24 wrz 2014, 18:35

Re: Włączanie kompa widelcem :D

Post autor: Stefankar1000 » 31 paź 2014, 21:50

Ja tam przez jakiś rok kopałem w przycisk. potem pod spodem połamały się jakieś plastiki. teraz jak nacisnę "POWER" to muszę wyciągać przycisk :)))
RadArek
Młodszy majsterkowicz
Posty: 11
Rejestracja: 25 mar 2015, 13:38

Re: Włączanie kompa widelcem :D

Post autor: RadArek » 25 mar 2015, 22:35

Prawdziwy fachowiec to i widelcem włączy komputer! ;)
romekwitek
Młodszy majsterkowicz
Posty: 8
Rejestracja: 4 lut 2015, 09:45

Re: Włączanie kompa widelcem :D

Post autor: romekwitek » 13 maja 2015, 13:09

He dobre, u mnie tylko była opcja z butem.
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: