Wysyłanie kilku zmiennych przez NRF24l01

Masz problem, z którym nie możesz sobie poradzić? Pisz śmiało!
ODPOWIEDZ
Tomlap
Młodszy majsterkowicz
Posty: 5
Rejestracja: 19 sty 2017, 15:26

Wysyłanie kilku zmiennych przez NRF24l01

Post autor: Tomlap » 21 sty 2017, 16:22

Tak jak w temacie "Wysyłanie kilku zmiennych przez NRF24l01"Ma ktoś jakiś pomysł i jest w stanie mi to łopatologicznie przedstawić bo nie mam pojęcia jak to zrobić. Mam do przesłania jedną zmienną typu float i 2 int.
Za pomoc będę wdzięczny ;)

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


Awatar użytkownika
ethanak
Złota rączka
Posty: 764
Rejestracja: 21 lis 2015, 14:41
Kontakt:

Re: Wysyłanie kilku zmiennych przez NRF24l01

Post autor: ethanak » 21 sty 2017, 16:34

Jeden float i dwa inty to w sumie osiem bajtów. Możesz to zapakować w strukturę?
Pisze człowiek ambitnie, a tu przychodzi prostak i wszystko rozumie.
To jest ewidentna bezczelność!
Tomlap
Młodszy majsterkowicz
Posty: 5
Rejestracja: 19 sty 2017, 15:26

Re: Wysyłanie kilku zmiennych przez NRF24l01

Post autor: Tomlap » 21 sty 2017, 16:39

Co masz na myśli? Generalnie to w float wysyłam temperaturę a w int stan 0 bądź 1 który ma być odczytywany i podawany na przekaźnik.Jak byś był w stanie przedstawić to za pomocą kodu to będzie mi to najłatwiej zrozumieć. ;)
Awatar użytkownika
ethanak
Złota rączka
Posty: 764
Rejestracja: 21 lis 2015, 14:41
Kontakt:

Re: Wysyłanie kilku zmiennych przez NRF24l01

Post autor: ethanak » 21 sty 2017, 19:15

Ale wiesz co to jest struktura czy po prostu chcesz dostać gotowca?
Pisze człowiek ambitnie, a tu przychodzi prostak i wszystko rozumie.
To jest ewidentna bezczelność!
Tomlap
Młodszy majsterkowicz
Posty: 5
Rejestracja: 19 sty 2017, 15:26

Re: Wysyłanie kilku zmiennych przez NRF24l01

Post autor: Tomlap » 21 sty 2017, 19:55

Niestety nie dlatego wolał bym kod.
Awatar użytkownika
Slawek
Starszy majsterkowicz
Posty: 448
Rejestracja: 29 mar 2015, 15:05

Re: Wysyłanie kilku zmiennych przez NRF24l01

Post autor: Slawek » 22 sty 2017, 16:01

Z tego co pamietam to mozna wyslac max 32 bajty w ramce. Dane mizesz oddzielic dwukropkiem a po drugiej strony odczytac uwzgledniajac ten separator.
mgreta36
Majsterkowicz
Posty: 115
Rejestracja: 11 mar 2014, 22:20

Re: Wysyłanie kilku zmiennych przez NRF24l01

Post autor: mgreta36 » 12 lut 2017, 00:37

poszukaj pod hasłem "struct".
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: