Błąd w ładowaniu kodu :)

Masz problem, z którym nie możesz sobie poradzić? Pisz śmiało!
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
carl0987
Majsterkowicz
Posty: 50
Rejestracja: 27 gru 2012, 18:48
Lokalizacja: Janów Podlaski Biała Podlaska
Kontakt:

Błąd w ładowaniu kodu :)

Post autor: carl0987 » 31 gru 2012, 13:15

Więc tak wziołem ten kod:int diodaPin = 13; // przypisujemy numer pinu do zmiennej diodaPin

void setup() {
pinMode(diodaPin, OUTPUT); // podstawiamy zmienną diodaPin zamiast numeru pinu
}

void loop() {
digitalWrite(diodaPin, HIGH); // podstawiamy zmienną zamiast numeru pinu
delay(1000);
digitalWrite(diodaPin, LOW); // podstawiamy zmienną zamiast numeru pinu
delay(1000);
}

podłączyłem tak jak pisało na blogu.....

i wyskakuje taki błąd "avrdude: stk500_getsync(): not in sync: resp=0x00"

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


Awatar użytkownika
cube
Złota rączka
Posty: 834
Rejestracja: 2 gru 2012, 17:02

Re: Błąd w ładowaniu kodu :)

Post autor: cube » 31 gru 2012, 16:06

Sprawdziłem w google. Są odpowiedzi na to pytanie, o dziwo, nawet po polsku o_O. I wiesz co, nawet na tym forum!
Se poszukaj se. Hint: wpisz cały komunikat błędu do googla...
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: