Ładowarka od telefonu do raspberry
Ładowarka od telefonu do raspberry
Witam czy da sie przerobić ładowarkę od telefonu tak aby była odpowiednia do raspberry pi 3b jeżeli się da to co bym musiał kupić i jak zmontować.
Przepraszam z góry za błędy ortograficzne i literówki
Re: Ładowarka od telefonu do raspberry
Ładowarka w większości przypadków to zwykły zasilacz wiec może być, tylko do RPi potrzeba min 2A.
Zacytuję czyjąś odpowiedź
Ładowarka od telefonu to jest słaby pomysł na zasilanie Raspberry PI. Dedykowane zasilacze do Raspberry mają stabilizowane napięcie wyjściowe, te od telefonu nie.
Ładowarka od telefonu to jest słaby pomysł na zasilanie Raspberry PI. Dedykowane zasilacze do Raspberry mają stabilizowane napięcie wyjściowe, te od telefonu nie.
Przepraszam z góry za błędy ortograficzne i literówki
tyle że rpi chodzi na 3.3 V i ma własny stabilizator - więc ładowarka musi wyrabiać po prostu stałe obciążenie prądem rzędu 2A.
Niestety - nie wszystkie tak mają. Ładowarka od jakiegoś lepszego huaweja teoretycznie ma 2.1 ampera, a w rzeczywistości mój b+ nawet się nie zabootował.
Z drugiej strony jednoamperowa ładowarka od galaxy mini awaryjnie zasilała mi rpi przez dwa dni (chociaż była mocno ciepła).
Niestety - nie wszystkie tak mają. Ładowarka od jakiegoś lepszego huaweja teoretycznie ma 2.1 ampera, a w rzeczywistości mój b+ nawet się nie zabootował.
Z drugiej strony jednoamperowa ładowarka od galaxy mini awaryjnie zasilała mi rpi przez dwa dni (chociaż była mocno ciepła).
Pisze człowiek ambitnie, a tu przychodzi prostak i wszystko rozumie.
To jest ewidentna bezczelność!
To jest ewidentna bezczelność!