Gry sieciowe na raspberry pi
Gry sieciowe na raspberry pi
Witam znacie jakieś gry multiplayer na raspberry najlepiej strzelaniny i żeby można grać na raspberry lub na komputerze. Teworlds to jest w miare dobra gra ale na raspberry bardzo się zacina a procesor ma temperaturę aż 77 stopni i obciążenia do 100%.Szukam i nie mogę żnaleźć.
Przepraszam z góry za błędy ortograficzne i literówki
-
- Młodszy majsterkowicz
Re: Gry sieciowe na raspberry pi
Na raspberry pi tovty lepiej serwer jakis maly postaw, a graj na komputerze. RPi nie jest od grania.
-
- Młodszy majsterkowicz
Moim zdaniem Raspberry pi jest po prostu za słabe na obsługę gier. Tak jak kolega, który utworzył temat pisze, że tee worlds mu sie zacina, a tee worlds ma tak małe wymagania że za działa na 10 letnim komputerze bez żadnego problemu. Chyba żeby spróbować zainstalować androida to wtedy większość gier powinna w miarę płynnie działać.MrLewerence pisze: Dlaczego? Możesz to uzasadnić?
U mnie nawet gry na PSX hulają pod RetroPie, córka pocina w Tekkena aż miło, jedynie te z N64 robią problemy, ale tak to SNES, GBA, PSX, Megadrive na co dzien. Tak że nie generalizuj.
Quake III :)
Sam wybieram głównie gry przeglądarkowe oraz gry mmo rpg.
Mogę polecic"
aion
Metin 2
Nos tale
Dragon Knight
Smite
Na http://www.valhalla.pl/gry-przegladarko ... goria/mmo/ znajdziesz trochę więcej informacji na ten temat.
Wszystkie są darmowe.Fajna jest jeszcze gra World of Warcraft. Trzeba płacić miesięczny abonament, no chyba,ze zagra sie na jednym z darmowych serwerów.
Mogę polecic"
aion
Metin 2
Nos tale
Dragon Knight
Smite
Na http://www.valhalla.pl/gry-przegladarko ... goria/mmo/ znajdziesz trochę więcej informacji na ten temat.
Wszystkie są darmowe.Fajna jest jeszcze gra World of Warcraft. Trzeba płacić miesięczny abonament, no chyba,ze zagra sie na jednym z darmowych serwerów.
Ostatnio zmieniony 25 paź 2016, 08:17 przez pebb, łącznie zmieniany 1 raz.
Hahaha i wszystko to odpalisz na malinie? Lol :)
Gierki z PSX i czego chcieć więcej do szczęścia. :D