MIDI switch na ARDUINO

Pochwal się, co ostatnio zmajstrowałeś.
ODPOWIEDZ
beepoo
Młodszy majsterkowicz
Posty: 5
Rejestracja: 29 paź 2017, 19:09

MIDI switch na ARDUINO

Post autor: beepoo » 29 paź 2017, 20:13

Hej spece ;)
Jestem nooowicjuszem w obsłudze arduino ;)
Chce zrobić switcha dwy przyciskowego; push up /push down...do przewijania presetów w Line 6m5 :)

Skleciłem układ z dwoma przyciskami...i przypisałem im konkretne presety.

Ktoś mi podpowie jak to ogarnąć ?

Na razie wygląda to tak:
#include <MIDI.h>
#include <MIDI_defs.h>
#include <midi_message.h>
#include <midi_namespace.h>
#include <midi_settings.h>

MIDI_CREATE_INSTANCE(HardwareSerial,Serial, midiOut); // create a MIDI object called midiOut
int licznik=1;


void setup() {
Serial.begin(31250); // setup serial for MIDI
pinMode(8, INPUT_PULLUP); //Przycisk jako wejście
pinMode(9, INPUT_PULLUP); //Przycisk jako wejście

}

void loop()
{
if (digitalRead(8) == LOW) { //Jeśli przycisk wciśnięty
delay(100);
midiOut.sendProgramChange(licznik++, 01); // kanał
delay(500);}

{
if (digitalRead(9) == LOW) { //Jeśli przycisk wciśnięty
delay(100);
midiOut.sendProgramChange(licznik--, 01); // kanał 23
delay(500);}

}
}

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


beepoo
Młodszy majsterkowicz
Posty: 5
Rejestracja: 29 paź 2017, 19:09

MIDI switch na ARDUINO

Post autor: beepoo » 30 paź 2017, 10:30

Program działa. Przewija presety w przód i w tył...ale pracuję jeszcze nad tym ,żeby po 24 presecie przeszedł do 1-go ;) i z 1-szego w dół do 24... ;) Ktoś coś?;)
beepoo
Młodszy majsterkowicz
Posty: 5
Rejestracja: 29 paź 2017, 19:09

Re: MIDI switch na ARDUINO

Post autor: beepoo » 30 paź 2017, 11:34

http://pastebin.pl/view/17a36b3f coś takiego zrobiłem...ale przetestuje dopiero wieczorem w domu ;) Kanał 1=0, kanał 24=23 ( 24 kanały od 0-23)
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: