Case na sprzęt
Case na sprzęt
Chciałbym mieć case na swój sprzęt grający. Niestety po sprawdzeniu cen na allegro stwierdzam, że strasznie drogie są. Macie pomysł jak coś takiego samemu zrobić. Chodzi mi o coś w tym stylu: http://allegro.pl/case-na-2-x-pioneer-c ... 57589.html
Macie jakieś pomysły? z góry dzięki.
pozdrawiam
Tomek
Macie jakieś pomysły? z góry dzięki.
pozdrawiam
Tomek
Re: Case na sprzęt
Odświeżam temat. Nikt nie ma pomysłu?
Jeszcze raz odświeżam. Bardzo proszę o pomoc, bo nie bardzo wiem jak sie za to zabrać, a jest mi to potrzebna. Z góry bardzo dziękuję.
Można było by przerobić jakiś neneser kilka kabli jakieś wejścia wyjścia w 150zł powinno się zmieścić http://allegro.pl/ekskluzywna-walizka-b ... 61909.html
-
- Majsterkowicz
Teoretycznie może do zrobienia: wziąć jakąś laminowaną płytę, moze gruba sklejka http://kuchnia.kup-meble.info/entry-ima ... -drewniana , końce przyciąć pod kątem 45 stopni i połączyć na klej, a na rogi metalowe profile-nie wiem tylko skąd wziąć takie ładne jak są w oryginalnych. W marketach budowlanych można dostać takie poste profile alu, ale wyglądają dość biednie :D i to nitami połączyć z drewnem. Z zawiasem nie ma problemu ale pomysłu na zamknięcie nie mam :D Wnętrze można wyłożyć dowolną pianką :D
Dzięki za zainteresowanie :) Co do nesesera, to może być ciężko znaleźć taki o odpowiednich wymiarach (długość ok 1,5m). Profile i zamki można na allegro kupić z tego co widziałem. Macie może jeszcze jakieś rady/propozycje/uwagi?
-
- Majsterkowicz
Faktycznie, zamki i profile są na allegro :) Nawet można kupić taką sklejkę. Co do przycięcia, to można by to zrobić wyrzynarką, ale może wyjść fala zamiast równej krawędzi- lepiej sprawdziłaby się piła tarczowa, która da prostą linię. Żeby fajnie w środku wyglądało można wyłożyć pianką wygłuszającą, taką jak na ścianę się kładzie :D
Pianką pasuje wyłożyć nie tylko ze względu na wygląd, ale przede wszystkim ze względu na bezpieczeństwo sprzętu.
No nic, teraz trzeba znaleźć trochę czasu, kasy, chęci i zabrać się za budowę. Jak macie jeszcze jakieś uwagi/propozycje to proszę pisać. Jak coś zrobię to na pewno podzielę się z Wami spostrzeżeniami.
No nic, teraz trzeba znaleźć trochę czasu, kasy, chęci i zabrać się za budowę. Jak macie jeszcze jakieś uwagi/propozycje to proszę pisać. Jak coś zrobię to na pewno podzielę się z Wami spostrzeżeniami.
-
- Majsterkowicz
I jak tam, podziałałeś coś? ;D
Na początku lipca się za to zabiorę, bo teraz sesja blisko i na nic czasu nie ma :/
-
- Majsterkowicz
Mamy już prawie połowę sierpnia więc ponawiam pytanie, czy ruszyłeś już temat? Bo jestem ciekawy jak to wyjdzie :D
Po przeliczeniu kosztów wyszło mi na to, że bardziej opłaciło mi się kupić używany case od znajomego.
-
- Majsterkowicz
Szkoda, byłem ciekawy jak wyjdzie ;)