włącznik zbliżeniowy 230V i taśma LED

ODPOWIEDZ
endriu44
Młodszy majsterkowicz
Posty: 2
Rejestracja: 23 lis 2015, 19:54

włącznik zbliżeniowy 230V i taśma LED

Post autor: endriu44 » 23 lis 2015, 20:08

Mam pytanie co do działania włącznika zbliżeniowego firmy bemko (model B53-KZQ-500)

Otóż podłączyłem go razem z taśmą LED i zasilaczem 12V, problem jest taki, iż w stanie wyłączonym taśma LED raz na kilka minut mruga. Okazuje się, że wyłącznik mimo że wyłączony daje napięcie 2V na wyjściu.

Moje pytanie jako że nie miałem wcześniej do czynienia z przekaźnikami na wysokim napięciu, czy takie działanie wyłącznika jest prawidłowe?

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


endriu44
Młodszy majsterkowicz
Posty: 2
Rejestracja: 23 lis 2015, 19:54

Re: włącznik zbliżeniowy 230V i taśma LED

Post autor: endriu44 » 26 lis 2015, 16:17

Dzięki za wyjaśnienie tematu : ) zainwestuje w takim razie w zasilacz transformatorowy
jasio112
Młodszy majsterkowicz
Posty: 4
Rejestracja: 7 mar 2014, 17:25
Kontakt:

Re: włącznik zbliżeniowy 230V i taśma LED

Post autor: jasio112 » 13 sty 2016, 09:56

gdybyście potrzebowali taśmy led to osobiście polecam zapoznać się z ofertą tego sklepu feniks-led.pl
Ds3s
Majsterkowicz
Posty: 78
Rejestracja: 13 sty 2016, 13:12

Re: włącznik zbliżeniowy 230V i taśma LED

Post autor: Ds3s » 13 sty 2016, 13:14

Można jeszcze spróbować podłączyć kondensator 220nF/250V przed przetwornicą obniżającą napięcie.
Awatar użytkownika
Marhef
Złota rączka
Posty: 1139
Rejestracja: 18 lis 2011, 02:18

Re: włącznik zbliżeniowy 230V i taśma LED

Post autor: Marhef » 13 sty 2016, 13:35

Ds3s pisze:Można jeszcze spróbować podłączyć kondensator 220nF/250V przed przetwornicą obniżającą napięcie.
Może na wyższe napięcie? Na wszelki wypadek
Ds3s
Majsterkowicz
Posty: 78
Rejestracja: 13 sty 2016, 13:12

Re: włącznik zbliżeniowy 230V i taśma LED

Post autor: Ds3s » 14 sty 2016, 11:25

Marhef pisze:
Ds3s pisze:Można jeszcze spróbować podłączyć kondensator 220nF/250V przed przetwornicą obniżającą napięcie.
Może na wyższe napięcie? Na wszelki wypadek
Nie jest wymagane na większe napięcie, ale jeśli się taki zastosuje to na pewno nic się nie stanie ;)
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: