Jakiego klona/oryginał Arduino najtaniej kupić na start :D? Jakie czujniki, diody i wyświetlacze wybrać?
Znalazłem klona za 13 zł, fraza "NEW UNO R3 ATmega328P CH340 Mini USB Board for Compatible-Arduino" w ebay'u (nie mogę wklejać linków :/
Jakie Arduino kupić?
Re: Jakie Arduino kupić?
Osobiście polecam uno, ale nie w wersji smd (nie wiem, czy jeszcze są dostępne), tak na wszelki wypadek. I najlepiej, żeby kontrolerem USB nie był CH340 (łatwiej zainstalować sterowniki).
Co do dodatków... może jakiś zestaw startowy? Mnóstwo tego w internetach. To tylko kwestia tego, co chcesz robić, i ile jesteś w stanie za to zapłacić.
Co do dodatków... może jakiś zestaw startowy? Mnóstwo tego w internetach. To tylko kwestia tego, co chcesz robić, i ile jesteś w stanie za to zapłacić.
Re: Jakie Arduino kupić?
Ja natomiast bym się na czymś innym skupił i wybrał taki z AVR w wersji THT. Może byc uno r3, a ma to tą zaletę, że jak będziesz chciał budować swoje urządzenia to nie będziesz musiał za każdym razem kupować nowego arduino, a wykorzystać jedynie sam zaprogramowany mikrokontroler. bootloader dla nowego AVR można także wgrac w prosty sposób.