Jak to zrobić?

Masz problem z Arduino? Tutaj możesz szukać pomocy.
ODPOWIEDZ
MazowieckiZiomek
Młodszy majsterkowicz
Posty: 2
Rejestracja: 5 lis 2018, 16:30

Jak to zrobić?

Post autor: MazowieckiZiomek » 5 lis 2018, 17:04

Witam jestem uczniem klasy 3 technikum elektronicznego i mamy zrobić pozornie prosty projekt na arduino uno polegający na tym że, gdy wciśniemy przycisk reset zaświecą się 2 diody na płytce od arduino i będą się świeciły dopóki nie puścimy go . Dopiero wchodzimy w ten temat, a mnie nie było z powodu choroby czy mógłby mi ktoś to wytłumaczyć? Był bym bardzo wdzięczny.

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


gavron
Młodszy majsterkowicz
Posty: 37
Rejestracja: 17 sie 2018, 07:43

Re: Jak to zrobić?

Post autor: gavron » 5 lis 2018, 20:17

A co tu jest do tłumaczenia? Prościej niż opisałeś chyba się nie da wytłumaczyć. Wystarczy napisać odpowiedni program.
Chyba nie liczysz że ktoś napisze Ci gotowca? Może najpierw zrób coś samemu a jak coś nie wyjdzie to wtedy pytaj.

Wysłane z mojego Neffos Y5s przy użyciu Tapatalka

uzi18
Młodszy majsterkowicz
Posty: 33
Rejestracja: 10 maja 2018, 05:06

Re: Jak to zrobić?

Post autor: uzi18 » 5 lis 2018, 20:25

zacznij od pytania gdzie sa te diody podlaczone? w sensie do ktorych pinow procesora.

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka
Ostatnio zmieniony 5 lis 2018, 20:27 przez MrLewerence, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Popraw pisownię.
MrLewerence
Majsterkowicz
Posty: 176
Rejestracja: 12 paź 2013, 20:48

Re: Jak to zrobić?

Post autor: MrLewerence » 5 lis 2018, 20:46

takie cos.png
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
uzi18
Młodszy majsterkowicz
Posty: 33
Rejestracja: 10 maja 2018, 05:06

Re: Jak to zrobić?

Post autor: uzi18 » 5 lis 2018, 20:49

MrLewerence pisze:
takie cos.png
100% tak ale z rezystorkiem :)

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka


MrLewerence
Majsterkowicz
Posty: 176
Rejestracja: 12 paź 2013, 20:48

Re: Jak to zrobić?

Post autor: MrLewerence » 5 lis 2018, 20:51

To bez sensu... po co to? Nauczyciel chyba sobie w kulki leci...
uzi18
Młodszy majsterkowicz
Posty: 33
Rejestracja: 10 maja 2018, 05:06

Re: Jak to zrobić?

Post autor: uzi18 » 5 lis 2018, 20:56

MrLewerence pisze:To bez sensu... po co to? Nauczyciel chyba sobie w kulki leci...
oczywiscie ze sobie jaja robi =)
pewnie kolega nie uwazal. na lekcji =)

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka


MrLewerence
Majsterkowicz
Posty: 176
Rejestracja: 12 paź 2013, 20:48

Re: Jak to zrobić?

Post autor: MrLewerence » 5 lis 2018, 21:13

Pomijając to i owo... W 3 klasie technikum - robiłem prace dyplomowe dla gości z 5 klasy.
MazowieckiZiomek
Młodszy majsterkowicz
Posty: 2
Rejestracja: 5 lis 2018, 16:30

Re: Jak to zrobić?

Post autor: MazowieckiZiomek » 6 lis 2018, 23:10

Generalnie to nie było mnie w szkole kiedy to wchodziło, nauczyciel nasz szanowny kazał się dowiedzieć od chłopaków z klasy... A że oni wolą narąbani przyjść niż coś pojąć czy jakieś notatki to już inna sprawa. Wziąłem ten stąd i swój co napisałem wcześniej sugerując się na wzorach z youtube i byly dobre. W każdym razie dziękuję bardzo za pomoc
uzi18
Młodszy majsterkowicz
Posty: 33
Rejestracja: 10 maja 2018, 05:06

Re: Jak to zrobić?

Post autor: uzi18 » 6 lis 2018, 23:43

zaliczone?

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: