Odczyt położenia do tokarki

Miejsce na luźne rozmowy o majsterkowaniu :)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
jacks
Majsterkowicz
Posty: 109
Rejestracja: 7 lut 2016, 12:14
Kontakt:

Odczyt położenia do tokarki

Post autor: jacks » 3 mar 2019, 10:43

Miałby to być odczyt położenia z przeznaczeniem do tokarki - chodzi o to, aby można było efektywnie weryfikować położenie poszczególnych elementów w względem siebie na tokarce.

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


Awatar użytkownika
pebb
Majsterkowicz
Posty: 97
Rejestracja: 20 sie 2014, 11:22

Re: Odczyt położenia do tokarki

Post autor: pebb » 4 mar 2019, 11:33

Tego typu systemy mają np w CS Lab. Mam tutaj na myśli np ARBAH - wieloosiowy system odczytu położenia, który powinien spełnić oczekiwania.
Pytanie jest dosyć ogólne, więc jeżeli masz jakieś bardziej szczegółowe pytanie, to proponuję pisać bezpośrednio do dystrybutora takich systemów. Np wspomnianego wcześniej CS Lab.
Awatar użytkownika
panmajster
Młodszy majsterkowicz
Posty: 32
Rejestracja: 27 sty 2015, 15:56

Re: Odczyt położenia do tokarki

Post autor: panmajster » 26 mar 2019, 14:02

Jakieś forum czysto techniczne, albo producenta powinno pomóc ;)
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: