Problem z programem Neopixsel

Masz problem z Arduino? Tutaj możesz szukać pomocy.
ODPOWIEDZ
mielun
Młodszy majsterkowicz
Posty: 9
Rejestracja: 26 cze 2019, 15:29

Problem z programem Neopixsel

Post autor: mielun » 26 cze 2019, 15:41

Witam mam taki problem
Posiadam Arduino Nano i chciałem zrobić prosty program lecz po wgraniu nie działa tak jak powinien może ktoś mądrzejszy mógł spojrzeć i ewentualnie poprawić błędy bo ja jestem początkujący i nie bardzo wiem co jest nie tak.


Kod: Zaznacz cały

#include <Adafruit_NeoPixel.h>
#include <EEPROM.h>


#define LedDiodePin      13
#define LedStripPin      6
#define LedBlinkInterval 600
#define ButtonAPin       2
#define ButtonBPin       3

byte Jasnosc      = 255;    
int  Opoznienie   = 50;     //EEPROM - 0;
byte WybranyTryb  = 3;      //EEPROM - 2;
byte WybranyKolor = 4;      //EEPROM - 4;
bool Przerwanie   = true;

unsigned long Millis = 0; 

int buttonPin = A2;   
int ledPin =  9;    
int buttonPin1 = A3;
int ledPin1 =  10;
int buttonState = 0;

Adafruit_NeoPixel Led = Adafruit_NeoPixel(18, LedStripPin, NEO_GRB + NEO_KHZ800);

void setup() { 

tone(8, 2000, 200);



   
  if(EEPROM.read(0)!=255) Opoznienie   = EEPROM.read(0);
  if(EEPROM.read(2)!=255) WybranyTryb  = EEPROM.read(2);
  if(EEPROM.read(4)!=255) WybranyKolor = EEPROM.read(4);
  
  pinMode(LedDiodePin, OUTPUT);
  randomSeed(analogRead(0)); 
  Led.begin();
  Led.show();
  
  pinMode(ButtonAPin, INPUT_PULLUP);
  pinMode(ButtonBPin, INPUT_PULLUP);
  attachInterrupt(digitalPinToInterrupt(ButtonAPin), ButtonA, FALLING);
  attachInterrupt(digitalPinToInterrupt(ButtonBPin), ButtonB, FALLING);

   pinMode(ledPin, OUTPUT);     
 pinMode(buttonPin, INPUT_PULLUP);    
  pinMode(ledPin1, OUTPUT);      
 pinMode(buttonPin1, INPUT_PULLUP);    
}

void loop() {


  
  if(WybranyTryb == 1) wolnePrzejscia();
  else if (WybranyTryb == 2) tecza();
  else if  (WybranyTryb == 3) pelnyKolor();
  else if  (WybranyTryb == 4) losoweKoloryDiod();
  else if  (WybranyTryb == 5) losoweKoloryPaska();
  
  if((millis()-Millis) >= LedBlinkInterval) {
    digitalWrite(LedDiodePin, LOW);
 
    Przerwanie = false;
  }
}

void ButtonA() {
  if(Przerwanie == false) {
    Przerwanie = true;
    digitalWrite(LedDiodePin, HIGH);
    Millis =  millis();
    WybranyTryb++;
    if(WybranyTryb >= 6) WybranyTryb = 1;  
    EEPROM.write(2, WybranyTryb);
  }  
}

void ButtonB() {
  if(Przerwanie == false) {
    Przerwanie = true;
    digitalWrite(LedDiodePin, HIGH);
    Millis =  millis();

    if(WybranyTryb == 3){
      WybranyKolor++;
      if(WybranyKolor >= 8) WybranyKolor = 1;  
      EEPROM.write(4, WybranyKolor);          
    }
    else{
      if(Opoznienie==200)Opoznienie=10;
      else if(Opoznienie==100)Opoznienie=200;
      else if(Opoznienie==50)Opoznienie=100;
      else if(Opoznienie==25)Opoznienie=50;
      else Opoznienie=25;
      EEPROM.write(0, Opoznienie);
    }
  }
}

void wolnePrzejscia() {
  colorWipe(Led.Color(Jasnosc, 0, 0), Opoznienie); 
  colorWipe(Led.Color(Jasnosc, Jasnosc, 0), Opoznienie); 
  colorWipe(Led.Color(Jasnosc, Jasnosc, Jasnosc), Opoznienie); 
  colorWipe(Led.Color(0, Jasnosc, 0), Opoznienie);
  colorWipe(Led.Color(0, Jasnosc, Jasnosc), Opoznienie);
  colorWipe(Led.Color(Jasnosc, Jasnosc, Jasnosc), Opoznienie); 
  colorWipe(Led.Color(0, 0, Jasnosc), Opoznienie); 
  colorWipe(Led.Color(Jasnosc, 0, Jasnosc), Opoznienie); 
  colorWipe(Led.Color(Jasnosc, Jasnosc, Jasnosc), Opoznienie);   
}

void tecza() {
  uint16_t i, j;

  for(j=0; j<256*5; j++) { // 5 cycles of all colors on wheel
    for(i=0; i< Led.numPixels(); i++) {
      Led.setPixelColor(i, Wheel(((i * 256 / Led.numPixels()) + j) & 255));
    }
    Led.show();
    if(!Przerwanie) delay(Opoznienie);
  }
}

void pelnyKolor() {
  uint32_t c;
  if (WybranyKolor == 1) c = Led.Color(Jasnosc, 0, 0);
  else if (WybranyKolor == 2) c = Led.Color(0, Jasnosc, 0);
  else if (WybranyKolor == 3) c = Led.Color(0, 0, Jasnosc);
  else if (WybranyKolor == 4) c = Led.Color(Jasnosc, Jasnosc, Jasnosc);
  else if (WybranyKolor == 5) c = Led.Color(Jasnosc, Jasnosc, 0);
  else if (WybranyKolor == 6) c = Led.Color(Jasnosc, 0, Jasnosc);
  else if (WybranyKolor == 7) c = Led.Color(0, Jasnosc, Jasnosc);  
  colorWipe(c, 0); 
}

void losoweKoloryDiod() {
  uint32_t c;
  for(uint16_t i=0; i<Led.numPixels(); i++) {
    c = Led.Color(random(0, Jasnosc), random(0, Jasnosc), random(0, Jasnosc));
    Led.setPixelColor(i, c);
    Led.show();
    if(!Przerwanie) delay(random(Opoznienie/10, Opoznienie*10));
  }
}

void losoweKoloryPaska() {
  uint32_t c = Led.Color(random(0, Jasnosc), random(0, Jasnosc), random(0, Jasnosc));
  for(uint16_t i=0; i<Led.numPixels(); i++) {
    Led.setPixelColor(i, c);
    Led.show();
    if(!Przerwanie) delay(random(Opoznienie/10, Opoznienie*10));
  }
}

void colorWipe(uint32_t c, uint8_t wait) {
  for(uint16_t i=0; i<Led.numPixels(); i++) {
    Led.setPixelColor(i, c);
    Led.show();
    if(!Przerwanie) delay(wait);
  }
}

uint32_t Wheel(byte WheelPos) {
  WheelPos = 255 - WheelPos;
  if(WheelPos < 85) {
    return Led.Color((255 - WheelPos * 3) * Jasnosc / 255, 0, WheelPos * 3 *Jasnosc / 255);
  }
  if(WheelPos < 170) {
    WheelPos -= 85;
    return Led.Color(0, WheelPos * 3 *Jasnosc / 255, (255 - WheelPos * 3) * Jasnosc / 255);
  }
  WheelPos -= 170;
  return Led.Color(WheelPos * 3 *Jasnosc / 255, (255 - WheelPos * 3) * Jasnosc / 255, 0);

  buttonState = digitalRead(buttonPin);  

 if (buttonState == LOW) {       
    
tone(8, 1000, 500);
   digitalWrite(ledPin, HIGH);     
   delay(500);
   digitalWrite(ledPin,LOW);
   delay(500);    
 }
  buttonState = digitalRead(buttonPin1);   

 if (buttonState == LOW) {       
  tone(8, 1000, 500);
   digitalWrite(ledPin1, HIGH);      
   delay(500);
   digitalWrite(ledPin1,LOW);
   delay(500);    
}}

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


Awatar użytkownika
Marhef
Złota rączka
Posty: 1125
Rejestracja: 18 lis 2011, 02:18

Re: Problem z programem Neopixsel

Post autor: Marhef » 26 cze 2019, 16:15

Co znaczy że nie działa? Nic się nie dzieje? Działa, ale inaczej niż chciałeś?
mielun
Młodszy majsterkowicz
Posty: 9
Rejestracja: 26 cze 2019, 15:29

Re: Problem z programem Neopixsel

Post autor: mielun » 26 cze 2019, 16:27

działa ale nie do końca tak jak bym chciał bo np: na Ledpin lub Ledpin1 po wciśnięciu przycisku nic się nie dzieje ale za to taśma led działa
Awatar użytkownika
Marhef
Złota rączka
Posty: 1125
Rejestracja: 18 lis 2011, 02:18

Re: Problem z programem Neopixsel

Post autor: Marhef » 27 cze 2019, 08:35

Bo ledy przy przyciskach działają tylko w tęczy. Zobacz, gdzie masz instrukcje od świecenia diodą.
mielun
Młodszy majsterkowicz
Posty: 9
Rejestracja: 26 cze 2019, 15:29

Re: Problem z programem Neopixsel

Post autor: mielun » 27 cze 2019, 17:21

Marhef pisze:
27 cze 2019, 08:35
Bo ledy przy przyciskach działają tylko w tęczy. Zobacz, gdzie masz instrukcje od świecenia diodą.
To jak da sie to naprawic bo chciałbym zeby te ledy z tasmy chodzily osobno a te pojedyncze ledy osobno, bo jak dziala tasma to nie da sie wlaczyc ledów i odwrotnie a chciałbym zeby to dzialało na jednym arduino niezaleznie
Awatar użytkownika
Marhef
Złota rączka
Posty: 1125
Rejestracja: 18 lis 2011, 02:18

Re: Problem z programem Neopixsel

Post autor: Marhef » 27 cze 2019, 22:38

Hmmm, początki z programowaniem?
Chcesz się nauczyć, czy chcesz, żeby inni za Ciebie robili?

// Edytowane: usunąłem powtarzający się fragment wypowiedzi
Ostatnio zmieniony 3 lip 2019, 08:47 przez Marhef, łącznie zmieniany 1 raz.
mielun
Młodszy majsterkowicz
Posty: 9
Rejestracja: 26 cze 2019, 15:29

Re: Problem z programem Neopixsel

Post autor: mielun » 28 cze 2019, 17:20

chcę się nauczyć tylko z tym mam problem i myślałem ze może ktoś mi pomoże ale widze że chyba nie
Awatar użytkownika
Marhef
Złota rączka
Posty: 1125
Rejestracja: 18 lis 2011, 02:18

Re: Problem z programem Neopixsel

Post autor: Marhef » 1 lip 2019, 08:17

Skoro tak widzisz... a ja naprawdę chciałem pomóc
mielun
Młodszy majsterkowicz
Posty: 9
Rejestracja: 26 cze 2019, 15:29

Re: Problem z programem Neopixsel

Post autor: mielun » 2 lip 2019, 19:35

Marhef pisze:
1 lip 2019, 08:17
Skoro tak widzisz... a ja naprawdę chciałem pomóc
Jak byś chciał pomóc to już od razu byś napisał a nie się kryjesz ja nieletni z fajkami, bo skoro posiadasz lepszą widzę ode mnie to co ci szkodzi się z nią podzielić z mniej doświadczonym kolegą no chyba że wiedzy nie posiadasz to trzeba było od razu napisać i nie tracić czasu. Bo nie wiem czy zdajesz sobie sprawę ale nie wszyscy są tak zajebiści że znają język programowania od A do Z są też osoby które czasem w wolny dzień siadają sobie do biureczka i coś tam sobie lutują, skręcają i nie zawsze im wychodzi perfekcyjnie nie zawsze wszystko działa więc po to są takie miejsca jak to żeby taki ktoś mógł poszukać wsparcia u innych.
MrLewerence
Majsterkowicz
Posty: 55
Rejestracja: 12 paź 2013, 20:48
Lokalizacja: ---

Re: Problem z programem Neopixsel

Post autor: MrLewerence » 2 lip 2019, 22:28

Wędka, albo ryba.

Pokaż co masz do tej pory zrobione.

Neopixelami co prawda się nie bawiłem, ale po co tam eeprom? W ramach praktycznej nauki wolałbym eeproma nie ruszać.

Jedno, czego raczej nie powinno się stosować - przynajmniej w miarę możliwości to "delay". Niektórzy mówią, ze "delay to zło".

Pierwsze co zrób to opanuj "mruganie ledami" w ten sposób:

Kod: Zaznacz cały

 
const int ledPin =  LED_BUILTIN; 	int ledState = LOW;
unsigned long previousMillis = 0; 	const long interval = 1000;

void setup() {	pinMode(ledPin, OUTPUT);}

void loop() {
  				unsigned long currentMillis = millis();
 				if (currentMillis - previousMillis >= interval) {previousMillis = currentMillis; 
        			if (ledState == LOW) {ledState = HIGH;} else {ledState = LOW;}
        			digitalWrite(ledPin, ledState);}}
 
Kolejna kwestia: brakuje magicznego słowa. volatile - po więcej informacju odsyłam tu: mirekk36 - nie gadaj, że tu jest to wytłumaczone dla czystego "C".
Awatar użytkownika
Marhef
Złota rączka
Posty: 1125
Rejestracja: 18 lis 2011, 02:18

Re: Problem z programem Neopixsel

Post autor: Marhef » 3 lip 2019, 09:01

Ech, miałem się tu już nie odzywać, ale co mi tam...
Kolego mielun, kiepsko zaczynasz przygodę z forum.
Po pierwsze, nie opisałeś dokładnie, z czym masz problem.
Po drugie, (prawdopodobnie) skleiłeś... coś... z gotowców z internetu. Dlaczego tak myślę? Bo nie wiesz, co się w programie dzieje. No chyba, że się mylę?
Po trzecie. Może faktycznie powinienem to inaczej napisać. Ale... przychodzą na forum ludzie, którzy chcą tylko odpalić jeden program i to ich pierwszy i ostatni raz z elektroniką. Stąd moje dopytywanie się. Inaczej pomaga się jednej grupie ludzi, inaczej drugiej.
Po czwarte, przychodzisz z problemem i zamiast poprosić o pomoc, żądasz jej. Naprawdę bardzo kiepski pomysł.
Po piąte, jakbyś poświęcił trochę czasu (ale w tym czasie nauczysz się programować, więc to trochę bez sensu) i prześledził moją aktywność na forum, to zobaczyłbyś, że zawsze staram się pomóc. Więc proszę, nie zaczynaj od obrażania innych. I oceniania ich umiejętności (albo ich braku) na podstawie trzech wypowiedzi. Bo Ciebie na podstawie pięciu wypowiedzi można bardzo źle ocenić.

A teraz przechodzimy do meritum. Postaraj się odpowiedzieć na te pytania, to zobaczymy, co da się zrobić:
1) ile wiesz o składni języka C++? Znasz takie pojęcia jak:
- zmienna
- funkcja
- pętle
- instrukcje warunkowe
- przerwanie
(prawie wszystkiego z tego używasz, ciekawe, czy wiesz, dlaczego tak, a nie inaczej)
2) jak długo programujesz? To Twój pierwszy projekt, czy działałeś już coś wcześniej?
3) jesteś w stanie opisać w punktach, jak ma działać ten program? Słownie?

I na koniec jeszcze jedno. Wybacz, że będę Cię traktował nie do końca poważnie, ale naprawdę nie lubię, jak ktoś mnie traktuje z buta, kiedy naprawdę chcę pomóc
mielun
Młodszy majsterkowicz
Posty: 9
Rejestracja: 26 cze 2019, 15:29

Re: Problem z programem Neopixsel

Post autor: mielun » 3 lip 2019, 10:17

Marhef pisze:
3 lip 2019, 09:01
Ech, miałem się tu już nie odzywać, ale co mi tam...
Kolego mielun, kiepsko zaczynasz przygodę z forum.
Po pierwsze, nie opisałeś dokładnie, z czym masz problem.
Po drugie, (prawdopodobnie) skleiłeś... coś... z gotowców z internetu. Dlaczego tak myślę? Bo nie wiesz, co się w programie dzieje. No chyba, że się mylę?
Po trzecie. Może faktycznie powinienem to inaczej napisać. Ale... przychodzą na forum ludzie, którzy chcą tylko odpalić jeden program i to ich pierwszy i ostatni raz z elektroniką. Stąd moje dopytywanie się. Inaczej pomaga się jednej grupie ludzi, inaczej drugiej.
Po czwarte, przychodzisz z problemem i zamiast poprosić o pomoc, żądasz jej. Naprawdę bardzo kiepski pomysł.
Po piąte, jakbyś poświęcił trochę czasu (ale w tym czasie nauczysz się programować, więc to trochę bez sensu) i prześledził moją aktywność na forum, to zobaczyłbyś, że zawsze staram się pomóc. Więc proszę, nie zaczynaj od obrażania innych. I oceniania ich umiejętności (albo ich braku) na podstawie trzech wypowiedzi. Bo Ciebie na podstawie pięciu wypowiedzi można bardzo źle ocenić.

A teraz przechodzimy do meritum. Postaraj się odpowiedzieć na te pytania, to zobaczymy, co da się zrobić:
1) ile wiesz o składni języka C++? Znasz takie pojęcia jak:
- zmienna
- funkcja
- pętle
- instrukcje warunkowe
- przerwanie
(prawie wszystkiego z tego używasz, ciekawe, czy wiesz, dlaczego tak, a nie inaczej)
2) jak długo programujesz? To Twój pierwszy projekt, czy działałeś już coś wcześniej?
3) jesteś w stanie opisać w punktach, jak ma działać ten program? Słownie?

I na koniec jeszcze jedno. Wybacz, że będę Cię traktował nie do końca poważnie, ale naprawdę nie lubię, jak ktoś mnie traktuje z buta, kiedy naprawdę chcę pomóc
Odpowiadając na twoje pytania to tak znam takie pojęcia choć języka c++ nie znam za dobrze, programuje już nie wiem od jakiegoś pół roku i kilka urządzeń już działa z tym mam problem i rzeczywiście w tym programie posłużyłem się gotowym wzorem jak chodzi o neopixsel z tego względu że nie bardzo potrafię sam coś napisać. A jak chodzi o 3 pytanie to może inaczej jak chodzi o te pojedyncze ledy w programie czyli "ledpin 9" to wiem jak działają a jak chodzi o neopixsel to nie bardzo się orjętuję bo ściągnąłem gotowca, ale próbowałem połączyć te dwie rzeczy czyli neopixsel innymi gotowcami i ledy bez zmian ale nic z tego nie wyszło, nawet próbowałem rozdzielić te dwie programy od siebie ale żeby działały na jednym arduino lecz też nic z tego. Mam świadomość że da się zrobić tak żeby wszystko działało lecz ja nie potrafie tego zrobić i dlatego jestem tutaj.
A chciałbym żeby gotowy już program posiadał funkcje mrugania taśmy "ws2812" i niezależnie od tego żeby po wciśnięciu konkretnego przycisku czyli buttonPin lub buttonPin1 niezależnie od tego co dzieję się z "ws2812" mrugały się odpowiednio ledPin i ledPin1. Mam nadzieję że dosyć jasno to opisałem. A jak chodzi o moje początki na forum może nie są z byt dobre ale to nie jest pierwsze forum na którym się udzielam i denerwują mnie jeżeli ktoś wypisuje tak jak by chciał pomóc ale może nie do końca to traci i swój i mój czas niepotrzebnie a z tego co wiem to forum to czy inne powstało po to żeby w przypadku napotkania na jakiś problem po prostu napisać i może znajdzie się ktoś mądrzejszy lub z podobnym problemem i razem uda się jakoś naprawić ten problem. Tak więc jeśli ktoś lub ty sam poczuliście się urażeni to przepraszam. Może jeśli to możliwe da się zrobić taki program żeby wszystko śmigało. Z góry dziękuję i czekam na odpowiedz.
Awatar użytkownika
Marhef
Złota rączka
Posty: 1125
Rejestracja: 18 lis 2011, 02:18

Re: Problem z programem Neopixsel

Post autor: Marhef » 3 lip 2019, 11:43

Napiszemy ;) trzeba było od początku napisać dokładnie, o co Ci chodzi, to nie byłoby dopytywania się.
Ale zaczniemy od podstaw :P
Przyglądając się dokładnie Twojemu programowi widzę pewną nieścisłość: część wejść/wyjść ustawiasz wykorzystując dyrektywę #define, a część przez powołanie zmiennych. Na początek dopasowałbym do jednego sposobu.
Sprawdź, czy obsługa przycisku zadziała, jeśli wybrany jest tryb tecza (ale uwaga! Nie zadziała w każdej chwili).

Kolega MrLewerence ma rację. Użycie funkcji delay(), i to jeszcze ze zmiennym czasem (!) może powodować, że przycisk nie będzie działał tak, jak oczekujesz.
mielun
Młodszy majsterkowicz
Posty: 9
Rejestracja: 26 cze 2019, 15:29

Re: Problem z programem Neopixsel

Post autor: mielun » 3 lip 2019, 23:33

Marhef pisze:
3 lip 2019, 11:43
Napiszemy ;) trzeba było od początku napisać dokładnie, o co Ci chodzi, to nie byłoby dopytywania się.
Ale zaczniemy od podstaw :P
Przyglądając się dokładnie Twojemu programowi widzę pewną nieścisłość: część wejść/wyjść ustawiasz wykorzystując dyrektywę #define, a część przez powołanie zmiennych. Na początek dopasowałbym do jednego sposobu.
Sprawdź, czy obsługa przycisku zadziała, jeśli wybrany jest tryb tecza (ale uwaga! Nie zadziała w każdej chwili).

Kolega MrLewerence ma rację. Użycie funkcji delay(), i to jeszcze ze zmiennym czasem (!) może powodować, że przycisk nie będzie działał tak, jak oczekujesz.
Niestety nie działa ale może da się napisać inny program albo coś pozmieniać bo próbowałem tak jak kolega MrLewerence opisuje ale też nie włancza się w ogóle led ale najbardziej chodzi mi o funkcje neopixsel żeby w tęcze ustawić ale ledy osobno chodziły, i może jest opcja żeby inny program napisać żeby to działało.
Awatar użytkownika
Marhef
Złota rączka
Posty: 1125
Rejestracja: 18 lis 2011, 02:18

Re: Problem z programem Neopixsel

Post autor: Marhef » 4 lip 2019, 09:38

No to jeszcze raz, chcesz mieć tylko tęczę, ale żeby działały przyciski? Czy wszystkie funkcje z neopixel, i żeby działały przyciski?
Strasznie niekonkretnie piszesz.
Co mają te przyciski robić? Tylko zaświecić diodę?
Jeżeli chcesz, żeby przycisk działał w dowolnym momencie, konieczne będzie napisanie kodu od nowa. Ale to potrwa. Na pewno nie podam Ci gotowego rozwiązania, nie mam na tyle wolnego czasu. Ale mogę coś podpowiedzieć.
Aha, jeszcze jedno. Nie cytuj całych postów, po prostu wpisuj odpowiedź w polu na dole. Cytowania używaj tylko, jeśli chcesz się odnieść do części wypowiedzi.
mielun
Młodszy majsterkowicz
Posty: 9
Rejestracja: 26 cze 2019, 15:29

Re: Problem z programem Neopixsel

Post autor: mielun » 5 lip 2019, 09:53

Ogólnie chciał bym funkcje tęcze z neopixsel, a ledy żeby mrygały z odpowiednią częstotliwością, w kazdym momęcie jak włączysz przycisk niezaleznie od tego co dzieje się z taśma. Bo ogólnie chciałbym więcej funkcji neopixsel ale widze że to trudniejsze nisz myślałem więc może na początek coś możesz podpowiedzieć żeby mieć tęcze i przyciski do ledów a póżniej najwyżej spróbuje to rozbudować.
Awatar użytkownika
Marhef
Złota rączka
Posty: 1125
Rejestracja: 18 lis 2011, 02:18

Re: Problem z programem Neopixsel

Post autor: Marhef » 5 lip 2019, 15:07

Dałoby się to bardzo łatwo zrobić, gdybyś zostawił tylko funkcję tecza. Bo są tam dwa przyciski, które są podłączone pod jedyne piny przerwań w procku... a właśnie na przerwaniach byłoby to najłatwiej zrobić.
Teraz tak. Obsługę przycisków musisz przenieść do pętli loop() (może być na początku).
I to powinno na początek wystarczyć. Będzie to działało... ale nie najlepiej.
mielun
Młodszy majsterkowicz
Posty: 9
Rejestracja: 26 cze 2019, 15:29

Re: Problem z programem Neopixsel

Post autor: mielun » 5 lip 2019, 20:26

Dzięki
Udało się zmieniłem co prawda w ostatecznej wersji i zrobiłem mryganie diodami bez Delay i wszystko smiga jak powinno co prawda narazie tylko tęcza ale może coś jeszcze pokombinuje lub znajde jakiś gotowy wzór do neopixsel. Dzięki za pomoc.
Awatar użytkownika
Marhef
Złota rączka
Posty: 1125
Rejestracja: 18 lis 2011, 02:18

Re: Problem z programem Neopixsel

Post autor: Marhef » 9 lip 2019, 10:19

Przecież zmianę funkcji świecenia masz w pierwszej wersji. I to powinno nadal działać
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: