Klawiatura mechaniczna do gier

Miejsce na ogólne rozmowy o komputerach.
ODPOWIEDZ
Jozef
Majsterkowicz

Klawiatura mechaniczna do gier

Post autor: Jozef » 31 gru 2019, 10:40

Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad kupieniem sobie dodatkowo klawiatury bo słabo mi się pisze na mojej klawiaturze w laptopie (szczególnie,ze kilka klawiszy się wyrobiło)

Czytałem,ze bardzo polecane jest kupienie klawiatury mechanicznej. Czy ktoś może uzywa takiej klawiatury i polecicie czy jednak nie?

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!

Jankrzys
Młodszy majsterkowicz

Re: Klawiatura mechaniczna do gier

Post autor: Jankrzys » 16 sty 2020, 10:54

Zestawu laptop + klawiatura mechaniczna używam na co dzień w pracy - polecam, pisze się znacznie wygodniej. Korzystam z modelu Volcano Lanparty, średnia półka cenowa, ale spisuje się bez zarzutu. Domyślnie jest to klawiatura dla graczy, więc w Twoim przypadku również powinna się sprawdzić.

Pozdrawiam.
requithe2
Młodszy majsterkowicz

Post autor: requithe2 » 24 sty 2020, 14:55

Od 4 lat korzystam z klawiatury mechanicznej i jestem bardzo zadowolona. Mogę Ci polecić przełączniki tzw"clicky", które są uniwersalne do gier jak i do pisania.
Pepper
Młodszy majsterkowicz

Post autor: Pepper » 26 lut 2020, 17:26

Ja i do pracy i grania używam mechanicznej klawiatury Blackwidow (model już z 2014) bez pełnego RGB (zielona jak to Razer). To co wyżej koleżanka pisze, są rożne twardości przełączników. Poczytaj sobie, jest to wyrażone w kolorach. Uniwersalne to bodajże BROWN
mailm
Młodszy majsterkowicz

Post autor: mailm » 20 maja 2020, 21:00

Gram na laptopie i nie mogę wybrać klawiatury. Ale w rzeczywistości gram tylko w Dota, gdzie w zasadzie potrzebujesz myszy i kasyna online, gdzie klawiatura nie jest potrzebna. Przez ostatnie kilka tygodni byłem w dobrym plusie i powoli wyprowadzałem pieniądze na moją
ŻADNYCH LINKLÓW !
Nowi użytkownicy nie mogą zamieszczać żadnych linków zewnętrznych.
OSTRZEŻENIE!
Jeśli szczęście będzie po mojej stronie, to za kilka miesięcy kupię sobie komputer do gier lub konsolę.
grzechu7
Młodszy majsterkowicz

Post autor: grzechu7 » 22 cze 2020, 18:50

Planuję kupić mechanika 60% z brązowymi switchami. Znalazłem RK61 w polskim sklepie, która ma dużo dobrych recenzji na forach zagranicznych. Czy ktoś z was już miał możliwość jej przetestowania? Czy warto ją kupić?
ŻADNYCH LINKLÓW !
Nowi użytkownicy nie mogą zamieszczać żadnych linków zewnętrznych.
OSTRZEŻENIE!
x1175274
Młodszy majsterkowicz

Post autor: x1175274 » 21 kwie 2022, 13:32

aaboba is the most powerful
ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: