Problem z wyjściem z pętli

Masz problem z Arduino? Tutaj możesz szukać pomocy.
ODPOWIEDZ
osa05
Młodszy majsterkowicz
Posty: 9
Rejestracja: 1 kwie 2019, 16:57

Problem z wyjściem z pętli

Post autor: osa05 » 3 maja 2019, 12:51

Nieaktualne.
Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony 4 maja 2019, 21:20 przez osa05, łącznie zmieniany 1 raz.

Co miesiąc do wygrania nagrody o wartości ponad 1600 zł!


uzi18
Majsterkowicz
Posty: 62
Rejestracja: 10 maja 2018, 05:06

Re: Problem z wyjściem z pętli

Post autor: uzi18 » 3 maja 2019, 17:00

najlepiej dorobic druga zmienna co ci bedzie robic za podkrok dla kroku nr 2 jesli wiesz co mam na myśli.

i w kazdym z tych podkrokow robic fragment programu z obecnego kroku nr 2

z tym ze warunek od kroku nr 2 trzeba wyciagnac do pętli loop

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka


osa05
Młodszy majsterkowicz
Posty: 9
Rejestracja: 1 kwie 2019, 16:57

Re: Problem z wyjściem z pętli

Post autor: osa05 » 3 maja 2019, 19:39

Rozumiem czyli jak by dopisać program w programie który będzie wykonywał kolejne funkcje
uzi18
Majsterkowicz
Posty: 62
Rejestracja: 10 maja 2018, 05:06

Re: Problem z wyjściem z pętli

Post autor: uzi18 » 3 maja 2019, 20:18

jest conajmniej kilka. sposobow. na osiagniecie takiego efektu jak. potrzebujesz

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

osa05
Młodszy majsterkowicz
Posty: 9
Rejestracja: 1 kwie 2019, 16:57

Re: Problem z wyjściem z pętli

Post autor: osa05 » 3 maja 2019, 21:17

Łatwo powiedzieć a gorzej zrobić jak się raczkuje w tym programowaniu.
Może jakaś podpowiedź co było by najprostsze.
uzi18
Majsterkowicz
Posty: 62
Rejestracja: 10 maja 2018, 05:06

Re: Problem z wyjściem z pętli

Post autor: uzi18 » 3 maja 2019, 21:40

ale rozumiem ze w kroku 2 sekwencja ma sie zawsze zakonczyc?

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka


osa05
Młodszy majsterkowicz
Posty: 9
Rejestracja: 1 kwie 2019, 16:57

Re: Problem z wyjściem z pętli

Post autor: osa05 » 3 maja 2019, 23:35

No właśnie nie sekwencja ma zostać a w kroku 3 ma dojść włączone OUT4 dopiero w 5 kroku sekwencja migania ma zgasnąć.
uzi18
Majsterkowicz
Posty: 62
Rejestracja: 10 maja 2018, 05:06

Re: Problem z wyjściem z pętli

Post autor: uzi18 » 4 maja 2019, 09:46

oj chyba pulseIn nie jest tu dobrym wyborem =/
bo blokuje prace na czas odczytu impulsu

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka


osa05
Młodszy majsterkowicz
Posty: 9
Rejestracja: 1 kwie 2019, 16:57

Re: Problem z wyjściem z pętli

Post autor: osa05 » 4 maja 2019, 15:41

No właśnie dziś walczyłem z tym i nic nie udało się zrobić wychodzą cyrki albo nie chce wystartować :(
Ostatecznie zdecydowałem się na dodatkową płytkę z drugim procesorem obsługującym miganie wiec temat nieaktualny
Awatar użytkownika
Marhef
Złota rączka
Posty: 1076
Rejestracja: 18 lis 2011, 02:18

Re: Problem z wyjściem z pętli

Post autor: Marhef » 6 maja 2019, 11:17

To, że temat nieaktualny nie znaczy, że należy usuwać pierwszy post. Teraz to zupełnie nie wiadomo, o co chodziło
uzi18
Majsterkowicz
Posty: 62
Rejestracja: 10 maja 2018, 05:06

Re: Problem z wyjściem z pętli

Post autor: uzi18 » 6 maja 2019, 18:36

zgadzam sie, daj jeszcze raz przeciez to. sie da rozwiazac, poprostu liczylem. ze sam cos pokombinujesz =)

Wysłane z mojego MI MAX przy użyciu Tapatalka

ODPOWIEDZ

Strony partnerskie: